Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Har TV:n på så där i bakgrunden, Rapport. De berättade just att en SD-medlem i Högsby kommun tycker att Breivik ska få politisk asyl i Sverige! Han hävdar att andra som dödat många fler har fått politisk asyl i vårt land. Varför vill han vårt land så illa?

Hur tänker han? Tycker han att vi ska ta över kostnaden för Breiviks illdåd. Han har kostat massor i Norge, många människor har fått trauma för hela livet, massor med människor som brottas med sorg efter sina döda anhöriga och sedan vet vi att enbart rättegången kostat norska staten massor. Därtill kommer fängelse/vård för många, många av år framöver, förmodligen. Men det klart, den sista kostnaden överförs till Sverige i så fall. För Breivik har sagt att han ångrar inget, att det var/är hans uppgift att rädda Norge / Europa. Alltså kan vi räkna med att han fortsätter med sina politiska illdåd om han släpps fri.

Vill verkligen denne sverigedemokrat att Sverige ska drabbas av höga kostnader för denne man? Eller hur tänker han, som sagt. Vill han att vi ska få uppleva ett massmord liknande det som Breivik redan gjort? Risken måste väl bedömas som stor om han släpps på fri fot, för han han verkligen visat i rättegången att han inte tycker att han gjort något fel, utan att det var nödvändigt! Han kallade det t.o.m för nödvändigt!

Inom sverigedemokraterna döljer sig säkert massor med människor med många knepiga och människofientliga åsikter! Trots allt är det bra att det kommer fram vad det är för folk som döljs inom dessa led. Visst finns det knäppgökar även inom andra partier, men SD leder den ligan stort.

Kommentarer till: "Det var det dummaste jag hört" (7)

 1. Ja, jag tror som du att SD toppar ligan med galningar. De finns inom alla partier men brukar hållas kort och bli uteslutna så småningom föreställer jag mig. Den där kostnaden på 30.000 kr per dag kan vi nog vara glada att slippa, Breivik lär ju få en nybyggd egen avdelning med 2-3 rum o kök + avlönat sällskap. Antagligen har han aldrig haft det bättre i hela sitt liv, ingen har nog stått ut med honom en längre tid så han har varit ensam tolkar jag det som. Och rutiner gillar han ju. Instinktivt skulle jag nog ha hoppats på en enklare tillvaro för honom, och inte en som kan uppfattas som en belöning. Men vi lever i ett human samhälle och det enda straffet ska ju vara frihetsberövandet. Förmodligen har man tänkt sig att aldrig släppa ut honom mer.

  • 2-3 rum o kök är väl att ta i, eller har du läst att han ska få det om det blir psykiatrisk vård? I fängelset ska han ha 2 celler om jag är rätt ”underrättad”. Under rättegångstiden hade han 3 celler. Jag tycker inte det låter som någon höjdare, att leva så år efter år. Så många besök lär han inte få. Frihetsberövandet i sig är ett straff nog… jag tror det är betydligt värre än vad vi i vår vildaste fantasi kan tänka oss. Huvudsaken, tycker jag, är att han hålls borta från möjlighet att göra fler onda gärningar.

 2. AnneMarie Engblom sa:

  Instämmer: det dummaste jag hört!

 3. Precis. Det är bara bra att SD-anhängarna visar sina rätta ansikten. En förutsättning för att rösta på det partiet är nog att man har lite svårt att göra korrekta analyser av verkligheten. Knäppisar, helt enkelt.

  • P-A: Kul att se att även du har hittat hit. Jag är beredd att hålla med dig med ett tillägg…. människor som är väldigt missnöjda med sig själv och samhället. Missnöjesparti med missnöjda och bittra människor.

 4. Jo, jag läste att man bygger nytt, en speciell avdelning för honom och där får han sitta oavsett om det blir fängelse eller vård han döms till. För man räknar med att han aldrig kommer att kunna vistas i ett kollektiv av något slag. Avdelningen ligger i anslutning till psyk. Och där ska finnas ett utrymme för att laga mat samt sovrum och enkelt vardagsrum och träningsrum om jag minns rätt nu. Små utrymmen var och en men ändå….

  • Inga M: Om jag förstått det rätt så bor han redan nu i en specialenhet som tillhör Ila-fängelset, tre celler Men efter äättegångens slut så ska han enbart ha två celler. Inget kök har nämnts vad jag vet. Om det blir psykiatrisk vård så ska det byggas en liten vårdavdelning vid Ila-fängelset för att de ska kunna säkra hans säkerhet.. Jag vet inte till hundra procent men så det skrivits och snackats om i Norge. Tror aldrig det är tänkt han ska ha någon lägenhet med kök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: