Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Feskekörka och Haga

Idag hade jag ledig dag. Underbart högsommarväder så jag promenerade ned till Feskekörka där jag åt middag. Har varit där tidigare och vet att det är inte sta´ns billigaste restaurang, men mycket fin mat. Där satt jag svettig och pustade ut medan jag väntade på maten. Åt en fiskgryta som var helt utmärkt och sedan kaffe på maten. Njöt otroligt där jag satt och kollade in folkvimlet. Det var mycket folk ute och promenerade den här fina dagen. Pappor med bebisar i sele på magen, äldre par med mamma i släptåg… ungdomar som vänslades… turister i olika hudkulörer och främmande tungomål. Ja, det var inget som saknades. Servitrisen var dessutom jättegulliga och serviceinriktade.

Jag hade bestämt mig för att promenera i Haga idag. Göteborg är ganska okänt för mig. När jag rest hit tidigare har det varit antingen i jobbresor eller för att besöka någon mässa. Haga bestod av gamla smala gator, mysigt, mycket folk överallt. Det märks det är semestertider. Har Göteborgs brandbilar extra högljudda sirener måntro? I alla fall så lät det väldigt mycket när utryckning av två bandbilar och en polisbil passerade… Vart de var på väg vet jag inte…

När jag så var ordentligt trött i benen funderade jag på om jag skulle åka kollektivt hem eller använda apostlahästarna. Ja, jag vet ju inte ens vart hållplatser finns för bussar eller spårvagn hem till Munkebäckstorget så jag bestämde mig för att jag orkar vandra hem också. Fågelvägen var det endast fyra km sa min GPS. Men som ni säkert vet, fågelvägen blir det aldrig. Hus, stängsel, spårvagnsbanor m.m är i vägen. Trött var jag innan jag var hemma igen, men hem kom jag i sakta lunk. Riktigt svettig dessutom, årets varmaste dag hörde jag det snackades om och det var det säkert.

En riktigt fin dag i Göteborg. Nu har jag endast en ledig dag till som jag ska tillbringa här. Har även en tvådagarsledighet men då tänker jag åka hem till min lägenhet. Det är förstås fördelen med att arbeta så nära hemmet, då kan jag åka hem litet oftare. I morgon är det arbetsdag igen.

Kommentarer till: "Feskekörka och Haga" (7)

 1. Göteborg känns väldigt mycket som idyllisk småstad. åtminstone i vissa områden. Vart bär det väg nu?

  • Gbg är ju vår näst största stad, men ändå ingen stor stad om man jämför med vad som finns i omvärlden. Kul att lära känna staden litet mer.

 2. Göteborg är en fin stad tycker jag, inte minst Haga och områdena runt vattnet. Gott om platser att bara sitta och titta på folk lite överallt. T o m jag har lärt mig de allmänna kommunikationerna – mycket tack vare ungarna.

 3. Tuff vandring i storstan! Haga är fint, ett riktigt litet smultronställe har det blivit. När jag var ung, var det annorlunda. Kommer ihåg när jag hälsade på min kompis som bodde där under en period. Gammalt, nedgånget, omodernt… lite ruggigt.

 4. AnneMarie Engblom sa:

  Haga får mig att tänka på TV-serien ”Albert och Herbert”.
  Göteborgs-nostalgi i ett nötskal…en serie älskad av många, tror jag.
  Mina barn gillade den iallafall.
  Vore kul att se den i repris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: