Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Själva livet är farligt!

Ägg är nästan lika farligt som rökning! Så lyder en av Aftonbladets rubriker. Om rubriken innehåller sanning så lever jag farligt!

Jag använder mycket ägg, både som kokt frukostägg, ett och annat stekt ägg och sedan antar jag att det man använder i övrig matlagning måste räknas in.

När jag senast kollade kolesterolhalten så hade jag bra värden så kanske ska jag ta rapporten med en klackspark. Ja, jag tror jag gör det… för inte kan man undvika allt som är farligt. Det skulle ju innebära att sluta leva helt och hållet!

Det gäller att leva livet här och nu, vi vet inte hur länge det pågår!

Kommentarer till: "Själva livet är farligt!" (12)

 1. Det är ganska ofta Aftonbladet basunerar ut skrämselrubriker om olika undersökningar. I sin strävan att få läsare finns risk att man skrämmer människor i onödan.

  • Stämmer, och folk är ofta alltför lättskrämda tycker jag. Vissa blir oroliga för allt – och för dem är dessa artiklar ett elände!

 2. Ibland blir man så trött på alla larm.

 3. Precis! Utgången är inte ens oviss… den kommer för eller senare.
  Jag äte iofs inte så mycket ägg och inte röker jag heller (längre) men det är ju summa summarum som är viktigast när det gäller hälsosamma vanor… och det hjälper inte alltid heller.

 4. Jaja, det är väl bara att göra som vanligt… äta det man tycker är gott och försöka att ha så mycket variation på maten som möjligt….. Det kommer ny skrämselpropaganda hela tiden…är den slut nu, efter som man börjar med repriser ???

  • Jag kommer att fortsätta göra som hittills, det har ju gått bra så här långt! Allting annat går i cykler, kanske är det så även med skrämselpropagandan-

 5. Jag skrev också om den här rapporten på min blogg. Det är rätt mycket bluff med forskning idag och man får ta braskande rubriker med en nypa salt. Inte så lite av det som kallas forskning och som bedrivs vid universitet är utifrån beställd resultatforskning. Trist!

  Och äggen lär ju inte vara särskilt farliga enligt en informerande kommentar under artikeln i tidningen.

  • Helt sant, forskning har nog under lång tid, kanske alltid, varit beställningsvara av någon. Det är alltid bra att undersöka vem som beställt den och ha det med sig när man läser den.

 6. Va ägg farligt, nej nä, vill jag inte tro på.
  Så det så!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: