Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Tjära


Bilden är ett fotografi från Jönköpings-Posten på ett sanerat hus

I Bankeryd som ligger i Jönköpings kommuns utkanter sprack en slang när NCC utförde gatuarbete. Tjära sprutade ut över tre villor, en personbil, och allt annat som fanns i närheten innan arbetaren lyckades få stopp på det hela.

NCC trodde att det skulle gå att sanera, att lösningsmedel skulle få bort det på hus och andra ting. Men teglet i husen är poröst och sög därför upp tjäran så det går inte att få bort allt. Bilen står på märkesverkstad för kostnadsförslag, förmodligen får den gå till skrot, tror man idag. Gräsmattor, växtlighet och stenmur mellan gatan och husen… ja det är annat som drabbats.

Som väl var så fanns ingen människa i farozonen. Hur det hade gått med den vill jag inte ens fantisera om. Så tråkigt det måste vara för villaägarna, förmodligen har de fixat och donat med sina hus och trädgårdar… husen får de nog åtgärdade, men trädgården tar ju tid innan den återhämtar sig. Tror jag i alla fall.

Kommentarer till: "Tjära" (2)

  1. Usch vad obehagligt! Tur i oturen är väl kanske ändå att den skyldige är ett stort företag med kapacitet att sanera efter sig och se till att allt blir åtgärdat. Det var alltså i samband med asfaltering kan jag tänka mig.

    • Inget kul för någon av de inblandade. Jo, det blir nog en dyr historia så det är tur att det är ett stort bolag, som du skriver. Jo, det skedde i samband med asfaltering om jag minns rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: