Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Idag var jag inne på en bank och blev än en gång irriterad på deras avgifter. Tänk om de vore lika kvicka med att ge ränta på pengar jag lånar ut till dem… i så fall skulle jag inte känna mig så missnöjd med bankväsendet 🙂

Jag var så irriterad när jag gick därifrån att jag bestämde mig för att gå in på Stadsbiblioteket. Jag brukar bli glad och känna mig harmonisk vid besök där och det kändes förstås bra i det läget.

Jag har under sommaren hört talas om en kenyansk författare i radions P1. De har snackat om en boktitel som jag har skrivit upp för att jag vill låna den. Nu hade jag inte den lappen med mig, gick därför till informationen och fick femstjärnig service. En kille där hjälpte mig att finna författaren och den boktitel jag var ute efter. Men tydligen är det fler jönköpingsbor än jag som lyssnar på radion – boken var utlånad.

Det fanns förstås fler böcker av samme författare, killen i informationsdisken konstaterade att de var i källaren, de var av äldre dato (ja, vad är ”äldre” i dessa tider?) och lånades sällan ut. Han erbjöd sig att hämta upp allesammans så jag skulle få välja. Nu hejdade jag honom och valde två boktitlar som stack ut litet…. han hämtade dem. Allt detta gick väldigt smidigt och med en trivsam dialog.

Behöver jag säga att jag var nöjd när jag lämnade bibblan? Stor skillnad mot hur jag kände mig när jag lämnade banken… *s*

Kommentarer till: "Bibliotekarie serviceinriktade" (2)

  1. Banker får mig sur! Egentligen borde jag kräva ut en avgift för att banken får disponera mina sparmedel och framför allt, för att den lägger beslag de pengar jag betalar räkningar med i tiden mellan att jag skickat min betalning och mottagaren får dem! Irriterande att alltid bli lurad. På så sätt disponerar banker oerhörda belopp som de egentligen inte äger. Överföringarna borde kunna gå blixtsnabbt.

    • Tänker man efter så är det ju ganska logiskt att de går med stora vinster. Betalar knappt någon inlåningsränta, utlåningsräntor tar de betydligt mer och den räntesatsen följer inte ekonomiläget i övrigt. Tar ut avgifter av sina kunder så ofta de kan, och ganska hutlösa sådana så fort vi stiger innanför dörren.

      Banker verkar väcka många människors negativa känslor – är det något att förundras över?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: