Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Smekmånadsfasen över?

Är smekmånadsfasen för sverigedemokraterna (sd) över nu?

Den totala oenigheten om partiets grundpelare – att vara emot invandring – verkar splittra partiet. Medan ledaren vill att ytan utåt ska se ut som om de inte alls tycker illa om invandringen eller invandrarna, de vill helt enkelt putsa fasaden. Hur det ser ut därinnanför är en helt annan sak som inte bör visas upp för den breda allmänheten.

Ska detta leda till att partiet försvinner från den politiska arenan, snabb uppgång och ett platt fall, precis som ”karriären” såg ut för Ny demokrati på sin tid? Ja, inte kommer jag att sakna det sd. Om det blir så dyker en annan fråga upp, hur påverkar det de andra partierna? Blir klyftorna mellan det borgerliga blocket och det socialistiska blocket större eller kryper de närmare varandra? Vilka partier kommer att samarbeta efter nästa val? Visst lever vi i en spännande värld!

Kommentarer till: "Smekmånadsfasen över?" (4)

 1. Mitt i partiets framgångssaga så krackelerar det. Det var så märkligt att sd- folk själva släppt ut de här filmerna. Var det för att vinna ännu fler anhängare bland främlingsfientliga väljare? Nej, det visade sig vara intern maktkamp, någon ville bli av med någon och så gav man igen på varandra.

  Men så länge Jimmie Å finns kvar i partitoppen så ser det ut som om partiet fortsätter att växa, även om den interna splittringen säkert kommer att vara kännbar framöver. De avpolleterade har nAturligtvis hämndlystna anhängare kvar.

  SD är nu så stort att de andra partierna måste ta det på allvar och förhålla sig på något sätt, antingen genom samarbete eller avståndstagande. Och i elfte timmen, faktiskt också våga diskutera de frågor so sd vinner stöd på att ta upp; den till delar misslyckade flyktingmottagningen. Det blir inte bra om vi tar emot fler än vi kan ordna jobb o bostad åt. Vårt lilla land kan inte ta emot alla sombehöver skydd, andra länder måste påverkas att ta sitt ansvar också.

  • Integrationspolitiken har misslyckats och invandringens för- och nackdelar bör luftas ordentligt för att folk ska se även det som är positivt med den. Jag brukar säga att utan invandrarna hade vi inte haft den standard vi har idag.

   Trots allt är det flyktingarnas grannländer som får de flesta flyktingarna… Sverige är bra på att ta emot flyktingar, men inte bäst även om det låter så ibland.

 2. Visst är det en spännande politisk värld!

  Håller med om att integrationspolitiken misslyckats. Ja, det är ju bl a framväxten av SD ett bevis för. Problemet är dock inte antalet flyktingar utan HUR vi tar emot de nyanlända och tar tillvara resurserna som de utgör!!

  Håller med dig Mia om att utan invandring hade vi inte haft den grund standard vi har. De ökande klyftor som vi ser idag i samhället har inte med flyktingmottagandet att göra utan handlar i grunden om en politisk urholkning av våra trygghetssystem och en i mitt tycke märklig ”fördelningspolitik” av våra gemensamma tillgångar!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: