Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Bankomatkort

En vän till mig har upptäckt att på hennes bankomatkonto är drygt 6.000:- kronor borta. Använda i USA och hon har inte besökt det landet under de senare åren. Däremot har hon varit i Turkiet där hon använde kortet i bankomater två gånger. Misstänker att det var där som hennes kod stals.

Exchange Finans Turkietsida står det bl.a ”Kontantuttag bör göras under bankernas öppettider eftersom skimming och bedrägerier är vanligt.”

Sedan flera år tillbaka håller jag ena handen över handen som slår min personliga kod när jag tar ut pengar ur bankomater. Det skyddar koden mot ev. ditmonterad kamera. Hittills har jag känt mig litet löjlig när jag hållt handen över, men det ska jag inte göra i fortsättningen. Det är en lätt åtgärd att försöka förhindra brottslighet.

Kommentarer till: "Bankomatkort" (18)

 1. Precis som du känner jag mig lite töntig när jag håller handen för… eller snarare lilla plånkan som jag har kortet i… men man får ju göra sitt bästa för att skydda sina surt förvärvade. Är iofs mer rädd för att ngn lyckas hacka in sig på kontot och sno pengarna den vägen trots att jag har brandvägg och virusprogram på datorn.

 2. Men jag har iaf skrapat bort den lilla tresiffriga koden bakom kortet ifall jag skulle tappa det.

 3. Mia, jag har koden i huvudet… och på ett säkert ställe till. 🙂

  • OK. Jo huvudet är bra ställe, men jag litar inte på att jag minns siffrorna vid rätt tillfälle i så fall! Så gammal börjar jag bli… 😉

 4. så tråkigt när det blir så,jag gör som du de få gånger jag behöver ta ut kontanter. kramen

 5. Huga, det är lätt hänt att korten hamnar i fel händer.

 6. Vilken otur din vännina hade, fy sjutton också.

  Vad skönt att du ska ha en lång ledighet, skönt att ha den att längta efter. Jobbar du fortfarande i Norge?

 7. Jag håller också alltid handen över och kan känna mig fånig om det är i ett sammanhang där ingen kan se. Men det har blivit en vana. Vet inte om det räcker för att slippa bedrägerier men det är lite för att försöka. Sen kan man minsann bli bestulen ändå på sitt konto. Kan vara klokt att dela upp pengarna så inte allt är på samma om det skulle hända nåt.

  • Ja det räcker med att hålla handen över om det finns inmonterad en kamera för att läsa av koden, övrigt bedrägeri skyddar man sig förstås inte emot. Jo, bra att ha litet olika konton. Endast mitt lönekonto man når via visakortet jag har.

 8. Obehagligt! Man får sig alltid tankeställare när man läser om sådana situationer.

  Vill även passa på att tacka för att du ville ”hänga” med mig på min resa till Peru. Alla kommentarer uppskattades och värmde ett hjärta på resa.

  • Nöjet var helt på min sida vad gäller Peru-resan. Jag fick uppleva landet från dina ögon och dina tankar. Mycket kul och intressant!

 9. Jag håller min plånbok över när jag slår in koden, allt för att skydda mig själv och mina pengar. För dessa pengar är mina och ingen annans. Tänk att man ska behöva göra på det viset. Kollade inlägget under som inte har en enda kommentar, men på detta inlägg har du sexton st, sjutton med mitt då. Vågar ingen säga något om det du skrev, jag vågar och ska
  också så fort jag skrivit denna kommentaren.

  Önskar dig en trevlig Adventshelg!

  • Jag uppskattar givetvis kommentarer som uttrycker annan åsikt än den jag har om det håller sig inom anständighetens ram, alltså inte rasism, nazism eller överhuvud taget nedvärderande av annan person.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: