Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Välkomnande!?

När kylan kommer vill mössen in i värmen, det vet nog de flesta. Men inte hade jag tänkt mig att jag skulle ha dem på besök ända in under diskbänken.

Igår arbetade både jag och min lägenhetskompis kväll, vi satt och snackade en stund när vi kom hem innan jag gick till sängs. Kompisen satt uppe, hon ska arbeta natt idag. När jag nästan somnat hör jag först en häftig duns och sedan ett gällt skrik från kompisen. Jag tänkte litet i halvslummern, undrar vad hon nu rev ned, bara det inte var min dator.

När jag steg upp i dag fanns en stor lapp på köksbordet… Mus i huset osv… i soporna! DÅ förstod jag varför hon skrek. Jag öppnade litet försiktigt dörren till soporna, tänkte att musen sover nog så jag kan ta soppåsen och kasta, den var ganska full. Vad skådar mitt öga… överst i påsen börjar det röra sig… där var musen. Än en gång small det, men inget skrik!

Min kompis hade snackat med husägaren under dagen… när jag kom hem så var fällorna tomma. Efter en stund när mörkret lagt sig och här var tyst hörde jag en välkommen duns under diskbänken, en mus fångad och stendöd. Bekväm som jag var så sms:ade jag husägaren som kom och förpassade odjuret till en liten plastpåse för vidare färd mot soppeltunnan. Sedan visade han ett ställe till där han ställt två fällor – en mus fångad även där!

Det känns bra att ha blivit av med dem… inget trevligt att ha dem så nära inpå fötterna… 🙂

Kommentarer till: "Välkomnande!?" (8)

 1. Tycker att du ska skaffa dej en kattkompis, så har du musfällan fixad. Vi har en liten bur som musfångarattiralj under diskbänken. C-E brukar ta med den ut och släppa ut musen/ mössen tjugo meter från huset. Nästa dag är det mus/möss i fällan igen. Slår vad om att det är samma möss som väljer stugvärmen gång efter annan.
  Jag vittjar inte fällan, är LIVRÄDD för de HEMSKA SKRÄCKINJAGANDE djuren…. så när han var borta ett par nätter förra veckan, så fanns det ingen fälla under diskbänken. Varvid musen gick in till något mycket värre, nämligen i gapet på två/tre katter. Det var ett fasligt hallå i undervåningen under natten… och på morgonen låg en stendöd mus på hallmattan. Efter denna händelse har det kommit färre möss till fällan… kanske går ryktet i musvärlden att man inte längre tryggt kan gå in i en matfylld gallerförsedd bur, utan riskerar att bli offer för mördardjur.

  • Stackars kisse som skulle få vara på resande fot, än umgås med norska katter, än med svenska… 🙂 Dessutom är min ena son allergisk mot katt… så, tyvärr, inget bra förslag trots att jag gillar katter.

 2. Många hör man nu som fått in dessa möss i husen. Fällor eller en katt är väl det bästa att försöka hålla dem borta. Alla vill har värme om baken. 🙂

  • Det är ju nu när kyla kommer som de söker varmare husrum. Hittills har vi fått fem st möss i fällorna, senaste dygnet, ja t.o.m 1 1/2 dygnet ingen.

 3. Möss är i vissa hus omöjligt att slippa. Och visst är det just under diskbänken de finns. De följer väl med rören in antar jag. Men det är oftast ett problem en kort tid när kylan kommer och de vill in i värmen. Sen när vintern är här så blir det bättre. Hoppas ni blir av med dem, men ni kanske får sätta ut fällor igen.
  Ha en trevlig helg!

  • Tror du att de kommer via rören? Jag tror att de kommer in via något litet hål i huset och sedan söker sig till mat och de därför hamnar under diskbänken där det finns matrester. Men inte vet jag…. Så länge de inte kommer in i själva boendet går det an, tycker jag, även om det inte är trevligt med möss i hus.

   Ha en trevlig helg du också. Visst har vi fällor, fem st laddade hela tiden…

 4. En mus kommer in om det finns 6- 7 millimeters springa. Och det blir det ofta under diskbänkar där rör går upp och det är svårt att göra helt tätt runt dem. Så säger i alla fall min bygg-gubbe. De kommer alltså inte inne i rören. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: