Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

star

Under 1990-talet arbetade jag en del med jämställdhetsfrågan. Arbetet ser jag som viktigt.

Det har blivit mycket tystare i samhället när det gäller jämställdhet under 2000-talet om man jämför med 1990-talet. Har vi gått framåt i det här avseendet eller har vi t.o.m går bakåt?

Politikerna formar samhället i stor utsträckning. Ser man hur kvinnorepresentationen ser ut inom landets kommunfullmäktigegrupper så kan det vara en förklaring till varför det ser ut som det gör!? Här ser ni en tabell över hur det ser ut i landets kommuner angående kvinnor i deras fullmäktigegrupper.

Värt att notera är att sd är urusla på kvinnorepresentation, kanske inte så konstigt då det verkar vara flest unga arga män som styr och ställer i det partiet, därefter kommer allianspartierna. Miljöpartiet är bäst i det här avseendet, tätt följt av socialdemokraterna och vänstern! Litet intressant att se den här fördelningen, det blir liksom svart på vitt på att alliansen är sämre på att låta kvinnor ta plats i samhället än regeringen dessförinnan.

Jaja, jag vet, det är min egen personliga tolkning… 🙂

Kommentarer till: "Vilket håll går jämställdhetsarbetet på?" (2)

  1. Misstänker att de olika partierna fokuserar på frågor som kan vara olika intressanta för kvinnor, därav den ojämlika representationen.

    • Alla partier bör arbeta med frågor som är viktiga för både män och kvinnor, annars ser de inte till helheten. Det här är trots kommunfullmäktige representationen handlar om, här har alla partier något att fundera över ännu några år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: