Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Ola Gefvert fick sparken

ekhagenbro

Ola Gefvert, psykiatrikern i fallet Nora fick sparken från Uppsala och ska inte ha kontakt med patienter på de kliniker han fortfarande leder.

Ett helt riktigt beslut, om ni frågar mig. Jag blev mycket förvånad och upprörd när jag hörde dokumentären om hur han bemötte Nora, en tjej som tidigare utsatts för grova kränkningar av Göran Lindberg. Det bemötandet är inget jag känner igen från min tid inom psykiatrin.

Psykiatrin behöver inte Ola Gefvert och framförallt så är patienterna värda något helt annat när de söker vård.

Kommentarer till: "Ola Gefvert fick sparken" (10)

 1. Jag har varit patient i psykiatrin. Under lång tid (24 mån inläggning totalt mellan 93-98). Jag har haft medpatienter med Nora:s diagnos och jag har sett och hört hur dessa patienter kräver hela avdelningens och personalens uppmärksamhet. Hur de flashar sina bröst i matsalen, hur de kastar tallrikar i väggen, hur de skruvar ur alla glödlampor och kastar i väggen, hur de skriker och gapar, ger sig på personal och medpatienter, röker på sina rum, går runt i korridoren på nätterna och skriker: ALLT FÖR ATT FÅ UPPMÄRKSAMHET! De behöver regler och struktur. Få veta att deras beteende inte är OK och att ta hänsyn till andra. Som medpatient så vill jag också ha uppmärksamhet men när EN eller två fullständigt suger musten ur personalen så finns det inget svar. Nora är en drama Queen. Jag har respekt för hennes problem och vad hon varit med om men hon kan inte få ha 100 % kontroll över sin egen behandling när hon uppenbarligen inte vet sitt bästa.

  • Jag förstår precis hur du menar, jag har arbetat på sådana här avdelningar också. Men, vi som personal ska vara professionella, sätta gränser jovisst, men inte i form med att kalla någon för hora eller på annat sätt nedvärdera patienten.

   Jag hoppas att du mår bra idag och att du fick hjälp inom psykiatrin, trots att det verkar som om du har varit på oroliga avdelningar.

 2. Olämpliga personer inom alla yrken bör kunna avstängas från fortsatt arbete och det gäller särskilt inom sektorer där man jobbar med människor. Både lärare och sjukvårdspersonal måste fungerar enligt klara etiska riktlinjer, oavsett provokationer av olika slag. Den här aktuella personen hade ju fått anmärkningar från flera arbetsplatser. Sen kan man ju hoppas att han inte genast får anställning i något grannland.

 3. Det var bra det. Hans sätt att tala till tjejen var hemskt!

 4. Det var ett helt rätt beslut, och roligt att du är tillbaka.

 5. Jag hörde en intervju i Studio Ett och var alldeles häpen över hur otrevlig karlen var i den situations. Jag tänker mig att de flesta av oss skulle ”kamma till oss” om vi skulle intervjuas där. Då funderar man ju hur han är utan mikrofon från Sveriges Radio.

 6. Sådan personal vill vi absolut inte ha i vården, speciellt inte inom psykiatrin där bemötandet är extra viktigt. Det gäller förresten alla yrken där man arbetar med människor. Det finns många olämpliga bland skolpersonalen också, olika yrkeskategorier. HU, sådan borde enbart få arbeta med döda ting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: