Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Inställd utflykt

skidbacke

Inför den här dagen hade jag bokat en hyrbil, men avbeställde den på morgonen då jag tittade ut genom fönstret. Dels hade det kommit en del snö under natten, dels såg det ut att bli en mulen dag med risk för än mer snö. Igår hade arbetskamraterna varnat mig för glashala vägar nu när solen tittat fram flera dagar på det det snöiga underlaget som snöröjningen lämnar efter sig, väl packat och knaggligt. OK, tänkte jag, jag kör kanske inte så långt… Men idag hoppade jag av helt.

Det svider i hjärtat, jag hade tänkt mig till Lofoten, skulle varit kul att ha gjort ett besök där. Naturen är ju väldigt speciell där och kameran skulle jag givetvis haft med mig – med minneskort.

Istället så använder jag mig av husets tvättstuga, det gör att jag inte har så mycket smutstvätt när jag kommer hem. Dels sitter jag och läser i mina böcker jag köpt inför min historiekurs jag tentade av under veckan som gick. Repetition är ju den bästa kunskapen… Så ska det väl bli en sista promenad i den här sta´n, litet städning och matlagning och packa resväskorna.

I morgon flyger jag, inte till Blåkulla, men väl till Stockholm. För vidare resa på måndag fm.

Kommentarer till: "Inställd utflykt" (7)

 1. Läser ”evaguns” blogg om sitt historiearbete… och blir så sugen att läsa på distans. Men det funkar inte med heltidsjobb i skolan idag. Nå´t att hoppas att man kan ta tag i om man får bli en pigg pensionär.
  Skulle gärna åka till nordnorge… fast helst på sommartid…. verkar vara helt fantastiskt vackert där.
  Härhemma är det kallt och vintrigt… trots slösande solsken….men det känner du säkert till. Hoppas att våren kommer med dej, trots att du dimper ner norrifrån.

  • Eva och jag har varit studiekamrater i den kursen, båda tyckte vi den var fantastiskt intressant. Kurslitteratur som var lättläst och handlade om just sådan historia vi båda ville läsa om. Ekonomisk och social, mest social faktiskt… eller kanske – vi tyckte betoningen var på social historia, hur människorna levde, bakomliggande faktorer till varför samhället utvecklade sig som det gjorde osv… Kanske beror mitt synsätt på att det var det jag var mest intresserad av.

   Den här kursen var ganska krävande, tycker jag. Så arbeta heltid i Sverige och läsa så här, det skulle inte jag heller mäkta med. Litet skillnad när jag bor på främmande ort… har inte så mycket annat som stör mig när jag är ledig… Då är det här ett bra tidsfördriv. Kanske kommer jag med ett litet refererat om något av innehållet längre fram… Det finns mycket att ta av…

 2. Per-Anders sa:

  Kanske är det inte lika mycket snö i Stockholm. God fortsättning på påsken.

 3. Jo..inte så kul att köra i vinterväglag..spelar ingen roll om jag så har vinterdäck med sjutumsspik..jag gillar det inte ändå.
  Men hur som helst…ha en fin Påskdag 🙂

 4. Välkommen hem igen!! Här är det i alla fall vår dagtid:)

  • Helt underbart att vara hemma och upptäcka att det finns markkontakt här på de flesta ställen! Kylig blåst, men vad gör det… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: