Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

mikaelwiehebmr1

Så har jag landat ordentligt på hemmaplan och har hunnit med litet olika grejer, bl.a ett besök på Jönköpings stolthet Spira. Det nya kulturhuset mitt i centrum. Jag var där igår tillsammans med en väninna för att se och lyssna till Mikael Wiehe. Ett helt suveränt framträdande, om ni frågar mig!

Wiehe har fina visor, ofta med ett tänkvärt politiskt budskap. Han tog sig även tid att småprata med alla efter föreställningen under tiden han sålde sina skivor. Trevlig, humoristisk och ödmjuk kille. Vart tog alla artister som har ett budskap med sina låtar vägen?

mikaelwiehe
Hade jag vetat att jag skulle komma i närkontakt med artisten hade jag givetvis haft en riktig kamera med. Det här fotot togs med mobilens kamera som jag knappast testat tidigare!

Dessutom är det väldigt gott att vara hemma i Småland igen. Här finns det snö här och var, men mest barmark i alla fall. Och jag hör på radio och ser på webben att de bara får mer och mer snö långt där uppe i Nord-Norge. De smålänningar som hållt sig på hemmaplan senaste tiden och jag har litet olika referensramar har jag märkt.. Medan ”de” klagar på kall och eländig vår så tycker jag de är litet bortskämda. Här finns ju barmark, t.o.m någon blomma, och en tydlig ”doft” av vår! Jag tycker det är härligt. Nu ska jag möta våren dels i Småland, litet senare i södra Norge.

Kommentarer till: "Mikael Wiehe och litet annat" (10)

 1. Heh, allt är relativt… och beror lite på dagsformen hur less man är på snö och kyla. Just idag känns det ganska ok. 😉 Solen gör sitt till, det är underbart!

  Avis är bara förnamnet. Skulle gärna ha varit med och lyssnat på Wiehe. Hans texter är så bra! 🙂

 2. En av de sista vi har kvar i detta land som via sin musik för ut ett för mig vettigt budskap många ggr.
  Har aldrig sett honom live…kanske man borde göra innan det är för sent?

  Ha en fin kväll.

  • Jag kommer till samma tanke… Wiehe börjar bli unik med tanke på texterna. Jag tycker absolut du ska försöka se honom live om du gillar honom. Han är väl värd pengarna och mödan…

 3. Mikael wiehe är så bra och jag gillar själv när man får nåt sorts budskap. När texten kommer åkso fram. Kul att få träffa han mia.
  Tack söta För din kommentar hos mig idag. Jag vart så glad över det lilla du skrev.

  Ha nu en fortsatt fin kväll! Kram.

  • Vi tycker ganska lika om Wiehe, förstår jag. Apropå, kommentarer, jag är litet periodare med att sprida kommentarer. Ibland tar jag mig inte tid… sedan kommer jag igen… Kommentaren jag skrev till mig kom från hjärtat!

 4. Att lyssna på musik är alltid lite speciellt härlig.
  Undrar om det är i olika tidsepoker, musik med politiskt budskap är populärt.

  Många av hans sånger är otroligt bra

  Trevlig helg//
  Lissen

  • En bra konsert kan jag ”ha i kroppen” ett par-tre dygn” efter den slutat. Mår så gott av musik jag gillar.

   Trevlig helg till dig också Lissen!

 5. Tycker också VÄLDIGT mycket om Mikael Wiehe och hans budskap. Har Hoola Bandoola som en del av den viktigaste musiken för mig. De spelade faktiskt på lärarhögskolan i Jkpg en gång… kan det varit 73 – 74. Har väl allra mest lyssnat på Björn Afzelius. Har nog alla hans skivor i vinyl… och ett antal på Spotify…där också Wiehe finns. Afzelius blev väl lite smörig på slutet… Killar som skrev viktiga texter, det var de båda….. och så kommer jag förstås att tänka på Nationalteatern…. Är glad att jag har kvar samma värderingar som när jag var ung.
  Diskussionen sen igår… har tänkt en del på anonymitet eller ej… ja, det finns gånger då man måste få vara det .. då man kan känna sig hotat/utsatt… och jag har en viss relation till kyrkan från min ungdom…. då kallade jag mig kristen socialist…. ränderna har väl inte gått ur ännu…..och för mig är det självklart att man som kristen har en socialistisk livssyn…medan jag inte påstår att det måste vara tvärtom. Ha en bra helg i DET KALLA ( usch jag gnäller också) Småland!

  • Jo det är kallt, men ljuvligt med barmark på de flesta ställen. Hade jag inte vistats i Nord-Norge nyss så hade jag säkert också tyckt att det kallt och otrevligt här… 🙂 Olika åsikter är spännande när de tas emot på ”rätt sätt”, alltså litet eftertänksamt och reflekterande…

   Afzelius var med en del i konserten, inte musikaliskt utan via det talade ordet… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: