Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

abcd
Har ingen bild på sippor i min kamera…

Vitsippan är min favorit på våren!

Liten, anspråkslös, växer i mängder så att man verkligen ser att NU är det VÅR….. och hopp om mer grönska och blomning! Alla blommor har sin tjusning, men just vitsippan spanar jag mest efter när våren är i analkande. När jag ser dess skira blad där under vissna löv… ja, då vet jag att nu händer det snart…. alltså vårens ankomst!

Än så länge har jag inte sett någon vitsippa i år… men har nog inte varit på rätt ställe än. Haft fullt upp med att annat här i Stavanger… 🙂

Kommentarer till: "Vilken av vårens blommor är din favorit?" (10)

 1. Blåsippa. Helt underbart vackert när blåsippsmarkerna lyser klart blå. En favoritblomma jag haft från min barndom, då jag växte upp där det fanns mycket av de vackra sipporna. Blåsipporna kommer ju någon vecka före de vita sipporna, så för mig är blåsippor tecknet för vår. Jag tycker också mycket om det rikt blommande vitsipporna som skapar vita mattor under knoppande björkar.

 2. Per Johansson sa:

  Måste fråga hur du har det med André Rieu? Såg att du skrev om honom på din förra blogg. Jag upptäckte honom och hans orkester av en händelse när jag googlade efter en inspelning av ”Ave maria”. Nu har jag 20 DVD med hans konserter och fler blir det. Kul att se att någon annan också upptäckt honom. Min dröm är att se en konsert live någon gång.

  • Vad kul att du hittade mig här och tack för din fråga! Jo, jag diggar Rieu fortfarande, även om jag inte spelar cd:n så ofta då jag ligger ute på främmande ort väldigt mycket. Däremot lyssnar jag på honom ibland även via You Tube. Visst är han suverän!? Jag skulle också gärna se honom live, mer tveksamt om det blir så. Men idén sår förmodligen ett frö inom mig… 🙂 Kanske blir det av, trots allt…

 3. Min absoluta favorit är magnolian 🙂

 4. Per Johansson sa:

  Ja han har ju spelat i Danmark och dit är det ju inte så långt. Fick en ny DVD idag som jag skickat efter från cdon.com. Den är inspelad i Brasilien.

  • Att Rieu har gästat Danmark med spelningar visste jag inte… Ja, inget är omöjligt om man riktigt gärna vill det… 🙂

 5. Längesedan, men luften gick ur mig efter Rom, sedan har det varit lite annat också, men nu är jag på gång igen, men kanske inte dagligen. Håller på att läsa ikapp och nu har jag fått boktips, hört att Bruce är i Stockholm och nu vill du veta vårblommefavorit. Jag tror det är gullviva, men jag blir alltid otroligt lycklig när jag ser blåsippor och tussilago också. Gullviva är mest barndomshem och viktig pga det. Är det vår i Stavanger nu? Ha det bra!

  • Gullvivan har också en speciell plats i mitt hjärta, barndomsminne! Alla blommor tidig vår värdesätter jag, precis som du skriver…. Ja sommaren kom hit i förrgår, men den blev kort, nu ska det bli kyligare igen. Men jag håller ut och längtar litet till efter det goa vår- o sommarvädret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: