Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Rädsla

rhododendron

Många i vårt samhälle bär på en rädsla för att utsättas för våld av okända. Oftast helt obefogat. Undantag finns givetvis, precis som det alltid har gjort.

De som drabbas av våld är i regel de som dras till situationer där våld blivit allt mer vanligt. Rädda, kränkta, omogna människor som inte har något annat sätt att uttrycka sitt missnöje, eller människor som slår i rädsla för att själva bli slagna. Samma RÄDSLA tror jag är orsaken när poliskåren tar till övervåld. Precis samma RÄDSLA ligger bakom det mesta våld, främlingsfientlighet orsakas också av RÄDSLA – rädsla för det okända. Män slår kvinnor i RÄDSLA för att själva bli ”slagna”, fysiskt eller psykiskt och så vidare.

RÄDSLA är farligt och begränsande. Våld föder våld. Alla vill förhoppningsvis ha ett fredligt och rättvist samhälle där alla behandlas lika. Hur ska vi nå dit? Hur ska vi få vårt samhälle så att alla känner sig sedda och respekterade, att alla får en känsla av att de behövs? Stora och svåra frågor.

http://debatt.svt.se/2013/05/20/fraga-dig-sjalv-sverige/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16830312.ab

http://expo.se/2013/medborgarvard-i-husby-polisen-kallade-oss-apjavlar_5921.html

http://expo.se/2013/medborgarvard-i-husby-polisen-kallade-oss-apjavlar_5921.html

Kommentarer till: "Rädsla" (5)

  1. Ja du..svåra frågor du tar upp här…vad man än skriver så får man ingen helhet i vad man skriver..man skrapar på ytan.

    jo..rädsla…dålig självbild…osäkerhet…rädsla för det okända….ja…fan…och våldet bara breder ut sig..mer o mer…kan vi någonsin nå till ett samhälle där alla känner sig respekterade och sedda? Tvivlar på det…tyvärr….samhället världen över har snurrat på för länge i detta tempo för att nu kunna stanna av och låta folk kliva av.

    Sen har vi alla de som VILL hålla på som de gör…för de finns… men majoriteten av människorna vill ju bara leva sida vid sida och ha det bra…hur gör man för att nå det?

    Jo..svåra frågor…!

  2. intressant inlägg, det är verkligen hemskt att man inte ska känna sig trygg då man går ut.

    • Känner du dig otrygg när du går ut? Det finns risker, men det finns det definitivt inom hemmets väggar också. Ingenstans är vi 100% säkra på att ingenting negativt ska hända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: