Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

hjo

Hur dålig får en arbetsgivare bli, innan de går mot sitt eget förfall och undergång? Ja, det funderar jag på i dagsläget.

Jag saknar omtanke om oss som tar konsultuppdrag från de bemanningsföretag jag testat. Det har jag accepterat, omtanke gäller inte i den branschen.

Däremot att bli lurad, få löften som aldrig uppfylls, ett sådant svek gör man endast en gång mot mig, sedan förpassas ett sådant företag ut i kylan. Det finns ingen anledning att gynna dem fler gånger, företagen står i kö för att fånga just mitt intresse… Gäller inte enbart mig, utan alla sjuksköterskor som arbetar som jag.

Ett företag som helt förbrukat mitt förtroende är det jag arbetade för när var i Harstad i våras. Det började dala riktigt ordentligt när jag upptäckte att de förfalskat det CV jag lämnat till dem och som de sedan presenterar mig för sina kunder. Jag hade redan tackat ja till att arbeta för dem hela sommaren i Tromsö, men det backade jag från. Jag ställde frågan till en företagets representanter varför de ändrat mitt CV. Fick som svar att det måste blivit ett datafel! Nu var felet inte av den art att jag trodde ett dyft på det. När jag frågade om han själv trodde på det så menade han att det kanske var en klantskalle som ändrat på det.

Hemresan var det mycket strul om, när och hur jag skulle komma hem. Till sist blev det flyg till Stockholm, hotellövernattning och tåg dagen efter till Jönköping. Flygbiljetten köpte bolaget åt mig, sedan skulle jag få ersättning för hotell- och tåg-kostnader. Av den kostnaden har jag fått ut cirka en tredjedel. Jag har påmint dem gång på gång, bett om respons. Igår ringde jag till konsulten och fick då till svar att jag kan inte få mer… så räknade han upp allt jag fått! Att jag var besvärligare i kontakten än andra, osv… Att jag inte var trevlig mot honom! (Nej, förbannade människor är i regel inte trevliga!) Gång på gång betonade han vad jag fått! Så lågt och simpelt… han vägrade kommentera att han brutit ett löfte, försökte lägga hela skulden på mig.

Till sist bad jag honom plocka bort mig från sina register och tackade för mig!

Jag klarar mig utan de 1.000 kronor det handlar om, de klarar sig utan mig också. Men det ger dem inget gott rykte.

Kommentarer till: "Så kan man också bli behandlad" (8)

 1. Tråkigt när folk bär sig åt på det sättet. Syftet? Ekonomiskt antar jag… det är väl det det mesta handlar om… Ha det gott här hemma!

  • hehe, när jag besökte din blogg så var du här och kommenterade… 😉

   Jo, de förlorar mig i alla fall och kanske några till som jag avråder från att ta uppdrag hos dem!

 2. Det finns många skojare i bemanningsbraschen. Folk helt utan erfarenhet av att driva företag och att ha folk anställda ger sig in i gamet för att kuna göra grova pengar på jobbsökande. De vill egentligen bara åt pengar man kan tjäna från staten och folk som inte säger ifrån. Bra att du gjorde det! Alla har tyvärr inte samma sits och kan tacka för sig.

  • Detta handlar trots allt om ett av de större och som jättemånga arbetar för! Jo, allt handlar om pengar, men att lura sina anställda på en tusenlapp här och där är nog inte lönsamt i längden.

 3. De där förstår inte sitt eget bästa, som ringar på vattnet sprider sig deras dåliga bemötande. Hoppas att du slipper ha med sådana att göra i fortsättningen.
  Önskar dig en fin kväll!

  Kram

  • Ja, jag hoppas att de förlorar fler än mig. Det är förmodligen fler än jag som drabbas av dem… alltså med svikna löften!

 4. Skrämmande! Bedrövligt hur illa man kan behandla människor. Tycker synd om alla som är beroende av bemanningsföretagen.

  • Bedrövligt, tycker jag också. Men jag har valt det här levnadssättet själv så mig är det ingen synd om. Jag vill styra min tid själv de sista åren innan pension. Men, helt klart, bemanningsföretagen är i regel inga bra arbetsgivare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: