Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Fjäderholmarna och Cohen

Fjaderholmarna

Min väninna och jag startade torsdagens promenad med sikte på Fotografiska muséet men hamnade på Fjäderholmarna! Solen sken på oss och det verkade bli en fin dag… Planerna blev dock snart ändrade när vi såg båten till Fjäderholmarna. Där var jag en gång för många år sedan och ända sedan dess har jag tänkt att dit vill jag återvända någon gång…. och den gången blev då, i torsdags – i strålande solskensväder!

En rofylld ö, vacker med små butiker litet här och där. Vi såg en tjej med fjärilsvingar på ryggen och med en liten flicka i sällskap. Det visade sig att tjejen har ett företag och sysslade med ansiktsmålning. Jag såg henne som en liten sagoprinsessa som gav oss varsin ”önskesten”. Budskapet var att om vi höll om den riktigt, riktigt hårt så skulle vår önskan gå i uppfyllelse! 🙂

fjarilsflicka

Vi fortsatte vår vandring och jag fann en t-shirt som jag köpte innan jag föll för en tavla i stort format- Jag har länge letat efter en sådan till en vägg i mitt hem. Träffat på en del som jag blivit intresserad av, funderat hit o dit, men till sist har jag backat… Här funderade jag inte så länge… Jag lämnade utställningen, gick in i en annan affär, men det dröjde inte länge förrän jag var tillbaka vid ”min” tavla – då var även konstnären på plats. Under trevligt småprat så beskådade jag den ännu mer och efter moget övervägande i huvudet så blev den min. Jag insåg att det skulle bli ett visst besvär innan den var hemma i lägenheten… men det gick betydligt smidigare än vad jag kunnat tänka mig. Tavlan kom hem hel och nu ska den bara ”få stå till sig” innan den kommer upp på väggen… 🙂

Efter mat och kortkort eftermiddagsvila var det dags att planera inför nästa evenemang. Ta oss till Globen för att uppleva Leonard Cohen. Jag har hört negativa ord om Globen när det gäller sådana här evenemang och kan bara instämma. Vilken tråkig lokal. Stolarna, som vi satt på under fyra timmar, kändes inte bra ens från start. Dessutom var den långa trappan nog tänkt för ungdomar med full rörelseförmåga. Här var vi ett gäng medelålders och äldre, ja, det fanns en del ungdomar i publiken också. Men att gå i denna trappa, höga trappsteg och bred, inga trappräcken kändes som ett äventyr. Här kom kvinnor och män med käppar, kryckor och en del andra rörelseproblem – det var ingen hit!

cohen2013

Så var det dags för Cohen, kl blev 19.30! Ingen Cohen, däremot en massa folk som fortfarande kom till lokalen, en strid ström hela tiden… Folk fortsatte att strömma in kl 20.00 men i litet mindre strid ström. Först kl 20.15 började konserten! Att folk fick vänta 45 min efter utsatt tid på att evenemanget skulle komma igång var väl inte bästa förutsättningen för en konsert. Första delen av den var det dessutom en mycket avslagen Cohen vi fick lyssna till och jag kände mig minst sagt en aning besviken. Så blev det paus… och efter den var det som om Cohen verkligen var på G! Hade han fått en injektionsspruta under pausen eller vad hade hänt!? Nu fick han verkligen glöd i sin musik och bjöd på en fantastisk föreställning ända fram till 23.15, ja, kanske ännu längre för det var extranummer på extranummer…. När den ”gamle mannen” väl hade kommit igång var det svårt att få stopp på honom! 🙂

Dagen blev en kanondag… En dag att minnas! Cohen fyller 79 i höst – minst sagt beundransvärt att orka hålla på med så långa konserter. Dessutom hade han ett gäng helt underbart duktiga musiker med sig som han ödmjukt lyfte fram. Sådant gillar jag… att en stjärna lyfter fram sina mindre synliga medarbetare! De gör faktiskt en stor del av helheten även om publiken mest är koncentrerad på huvudpersonen!

Kommentarer till: "Fjäderholmarna och Cohen" (14)

 1. Ungefär så upplevde jag honom i Malmö för några år sedan. Den konserten kom igång i tid, men blev också mycket bättre efter pausen och han bjöd på många extranummer.

  • Det är tre år sedan jag såg Cohen i Gbg och då var han kanonbra från start till slut… Då gick jag med euforisk känsla i kroppen flera dygn efter… 🙂 Så visst tar åldern ut sin rätt även för en stor stjärna!

 2. Bra artist det där…har hört en del och det tilltalar mig ypperligt.

  79? Jo…still going strong 🙂

 3. kan tänka mig ni hade en fin dag på Fjäderholmarna och med fint väder
  jag tycker också Leonard Cohen är bra och har flera CD skivor av honom
  och för en del år sedan så var jag på en konsert av honom på Djurgården och det var verkligen en upplevelse
  och ja, det är beundransvärt att han fortfarande orkar hålla igång med konserter

 4. Fjäderholmarna gillar jag också. Trevligt att promenera runt och kika in på de små bodarna, sitta på klipporna och bara njuta. Åker dit ibland och äter deras rökta räkor, mums!

  • Räkorna finns de på restaurangen? Vi tänkte äta där, men det var kö till borden, fem par före oss så vi gick därifrån…. Åt inne i centrum istället. Ska lägga räkorna på minnet till nästa gång…

 5. Vilken kanondag du hade. Kul att få läsa om den…

 6. Jag hade gärna varit med på hela den där dagen. Globen verkar trist, jag har aldrig varit därinne och nu vet jag inte om jag fick någon större lust att åka på konsert där, efter ditt inlägg. NYFIKEN på tavlan, kommer den med här framöver? Hoppas det!

 7. AnneMarie Engblom sa:

  Konstverket som fångade ditt intresse…trevligt få se bild på hur det såg ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: