Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Fornnordiska symboler

aaa

Ser att en och annan tittar in på min blogg trots att det inte finns något nytt att läsa. Ska därför släppa några rader ut i cyberrymden så ni inte tröttnar på att besöka miatankar… 😉 Mina tankar idag är som följer:

Varför tolkas fornnordiska symboler som rasistiska? Solkorset är ett typiskt sådant tecken som minner oss om gångna tider och dåtidens sätt att uttrycka sig. I nutid så använder rasister och nazister sig av dessa symboler… Precis som om de försöker få oss att tro att svenska flaggan är deras symbol! Och jag förvånas av att så många verkar gå med på att det trots att flaggan är en symbol för Sverige!

Enligt Wikipedia om solkorset: ”Redan på bronsåldern förekom den på skandinaviska hällristningar som en symbol för solen. Solen liknades vid ett hjul, eller en solvagn, som drogs över himlavalvet.”

Någon mer som står undrande och inte riktigt förstår hur rasisterna och annat skumraskfolk lyckats manipulera svenska folket att vissa ursvenska symboler är kopplade till dem!? Kan det bero på att rasistiska tendenser har funnits under lång, lång tid?

Kommentarer till: "Fornnordiska symboler" (4)

  1. Naturligtvis är det hemskt när rasister tar goda symboler som sina. Därför är det viktigt att vi hjälps åt att hålla den svenska fanan ren från rasistisk symbolik. Svenska flaggan ska vara en symbol för öppenhet och godhet.

  2. Instämmer med föregående talare! Men ofta blandas rasister och nationalister ihop fast de har olika agenda. Bäst om vi alla som kan hissar flaggan, vår flagga med kors, vid flaggdagarna så vi är fler som syns. Skrev om flaggan och rasismen flera år sedan men det är borttaget. Så, intressant …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: