Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Risksocialister

landsbygd

Idag hittade Annie Lööw på ett ord som förmodligen kommer att poppa upp i politiska diskussioner en tid framöver – risksocialister. Vad innebörden med ordet ”riskkapitalister” är, ja, det har jag inga problem med men vad lägger hon in i begreppet ”risksocialister”?

Kanske ska det stå för skattefinansierad offentlig vård utan privata aktörer, ett stopp på minskade klyftor, att de lyfter de människor med sämst ekonomiska villkor!? Ja, inte vet jag…

Politiker är ganska roliga när det gäller att hitta på nya ord – vem minns inte fläskberget, det finns många fler ord som bildats under politiska diskussioner, som jag inte kommer på just nu i rappet. 😉 Kommer du på något mer?

Kommentarer till: "Risksocialister" (4)

  1. Inom näringslivet vimlar det av flosklerord, något jag ofta stöter på i rollen som personaltidningsredaktör. Corporate bullshit brukar det ibland kallas för. Kanske kan man kalla Annie Lööfs språkkreativitet för political bullshit. Själv kan jag tänka mig att ta risken att rösta bort borgarregeringen.

  2. Vi 40 talister har fått en massa öknamn. Vi var ju de som helst skulle försvinna fort, nu klagar man att vi inte fortsätter att jobba. Så kan det förändras. Proppern Orvar…minns dock inte varför just stackars Orvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: