Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

höst2

Jag blev minst sagt förvånad över Reinfeldts uttalande vid en intervju i radions P1 under eftermiddagen. Om jag tolkade honom rätt så vill han att vi ska tycka och tro att högern/moderaterna var delaktiga i det som tagit Sverige och dess befolkning från fattigdom till ett välbeställt samhälle, ett samhälle för alla!

Tror han att vi är totalt historielösa? Eller är det han själv som är det?

Vet han inte hur stora klasskillnaderna var i början av 1900-talet och tidigare? Det var just de välbärgade, storbönderna, kyrkan och adeln som sög ut småbönderna, statarna och annat fattigt folk. Genom (s) och deras kohandel med bondeförbundet kunde folkhemmet byggas upp, under många år och hårda fajter. Hur många är det som inte har läst om demonstratonerna i Ådalen 1931 där även fem demonstranter sköts ihjäl. Det var en hård kamp, och det var definitivt inte högerpartiet som stod för krafterna mot mer jämställda villkor för fattiga och rika, för kvinnor och män. Men så lät det i mina öron när Reinfeldt framförde det! Hur många tror på det? Kommer detta verkligen att stå oemotsagt? Han framförde det i en intervju på sin partistämma… där hoppas alla förstås att svenska folket ska svälja denna saga som sann och lita på dem även för ett par kommande valperioder.

Fy skäms, vilken statsminister vi har. Han blir mer mer sanslös och definitivt icke trovärdig! När jag hör sådant här så är det lätt att alliera sig med skaran politikerföraktare!

Under de åtta år han regerat med sin allians har vi åter gått mot ökade klyftor, men det vill han inte snacka om… En tillbakagång vill jag kalla det, sedan får han försöka få oss att tro att moderaterna är ett ”arbetareparti” hur mycket han vill. Jag kommer inte att köpa det!

Rätt ska vara rätt, Reinfeldt! Högern/moderaterna har aldrig strävat mot ett jämställt samhälle…

Kommentarer till: "Reinfelt okunnig eller bara provocerande?" (10)

 1. Blir så glad över att du sätter ord på sådant som jag tänker! 😀 Glad blir jag däremot inte av Reinfeldt! 😦

  • Kul att du uppskattar mina politiska inlägg. Jag känner att jag ”trampar” på i samma banor… kan bli litet tjatigt… Men den här intervjun upprörde mig, så jag var tvungen att skriva av mig.

 2. Helt enig. Han tror väl att han kan föra folk tillbaka bakom ljuset, nu när många människor fått upp ögonen för nationens tillstånd och han sitter löst. Hoppas nu bara att inte folk går på hans lögner!

 3. Kan bara hålla med dig i det du skriver.
  Vi är nog många som bara lyssnar och inte hör vad som sägs ens,
  borde bli en bättre lyssnare och kritiker.

  Heder åt dig.
  Och tack för din kommentar hos mig.

  Tjingelingen.

  • Jag tvivlar fortfarande på om jag hörde rätt… Men med tanke på att han tog epitetet arbetarpartiet från vänstersidan så förvånar mig ingenting längre! En ful fisk, minst sagt… En del kallar honom smart, men det måste man nog vara moderat för att tycka… 😉

 4. Bra skrivet av dig. Tyvärr så tror jag dock att många i vårt land faktiskt inte har någon koll på historien och när självaste statsministern kommer med detta tramsiga påstående så tar de det för en sanning. Därför är det viktigt med upplysning och att vi hjälps åt att sprida rätt kunskap, precis som du gör här ovan.

  • Tack! Jag tycker att det är direkt anstötligt att han försöker roffa åt sig äran åt att det är högern som arbetat för välfärden! Blir riktigt uppretad över blotta tanken… 😉

 5. jag reagerade också på Reinfeldts uttalande att högern / moderaterna var delaktiga i det som tagit Sverige och befolkning från fattigdom till ett välbeställt samhälle för alla
  Han har tydligen inte någon större kunskap om vår historia…..

  hoppas inte folk är så dumma så de går på vad han säger…

  och det trista är att säkert många yngre inte vet hur det egentligen var förut, och vad som hänt genom åren….
  så de kan ju gå på olika saker som sägs…

  Nu gäller det bl.a. för sossarna och även vänsterpariet att klargöra dessa saker för väljarna….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: