Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Dålig kondition

tulpaner

När jag kom till Oslo den 9 januari var trottoarer och marken torr och fin, ingen snö. Redan dagen efter fick vi snö och sedan dess har det snöat litet, litet mest varje dag. I natt började det snöa ordentligt och jag fick pulsa hem i ganska mycket nysnö. Jobbigt och jag upptäckte att jag har väldigt dålig kondition. Fast det visste jag egentligen redan tidigare!

Livet rullar på, i morgon ledig och ska träffa en väninna som ska övernatta i Oslo en natt innan hon far vidare för en arbetsperiod på västkusten i Norge. Det ska bli kul!

För övrigt handlar livet om sova – äta – jobba! Men vad gör det, den här tiden på året är jag inte så förtjust i… jag är ingen vintermänniska… så jag kan lika gärna sova – äta – jobba för att vara mer ledig en annan tid på året.

Kommentarer till: "Dålig kondition" (21)

 1. Håller med: Denna tid på året gäller det bara att hålla ut. Inomhus. Ute vill jag vara så lite som möjligt. Det blåser och sjöar småspik.

 2. hos mej har det toksnöat hela dagen ,vi bor ju inte så jättelångt från Norge jag bor i Karlstad, jag känner det samma nu äta sova jobba,fast jag har simma med på min lista;)men nu kan det ju bara bli bättre vi går verkligen mot ljusare tider å det gillas hos mej:)

  • Jag har förflyttat mig norrut så jag har inte märkt det riktigt som jag brukar… men nu börjar det märkas skillnad! Härligt! Än bättre blir det när jag reser hem… 😉

 3. Känns som d skulle kunna va ”snöar småspik” men d har jag heller aldrig hört. Brukar va ”regnar småspik”

 4. Fast ibland måste man unna sig lite återhämtning. Även på vintern.

  • Tror du!?? 😉 Jodå, just nu har jag en trenättersledighet. Men det är den enda under perioden. Vet inte om det är så mycket vila, är mest en massa saker jag gör för nöjes skull – men det är förstås en sorts vila, det också.

 5. Angående väder: Läste just mitt barnbarns reseblogg från Kambodja. Där har dom 37 grader så det går åt mycket vatten och solkräm. Ytterligheter. Ha det bra i Norge trots vintern!

  • Ja snacka om ytterligheter. Tror faktiskt jag väljer Norge, trots att jag gillar värme – men det ska förstås vara måtta på det! 37 plusgrader då bara flämtar man… 😉

 6. Jag är lite av varje jag, alltså både vinter och sommarmänniska. Tycker det är härligt på vinterhalvåret då är det oftast lugnare man hinner sånt som inte hinns på sommarhalvåret. Som att läsa böcker det gör jag i o f s även på sommaren men hinner fler på vintern. Och tänk er en solig vinterdag 4-6 grader kallt och varma kläder lagom med snö och en skogspromenad och naturligtvis termos med fika . Men slask och ”sjöar småspik”*ler* vill inte jag ha heller.
  Kramis från Skogsfen.

  • Soliga vinterdagar, med några få minusgrader är helt OK, men hur ofta är det så? Svårt att gå i snömodd, risk att halka, kallt och bedrövligt…. Njjaee… jag avstår väldigt gärna. 🙂

 7. Vad jag håller med dig. Vinter är inte min grej, tycket det är mörkt och slaskigt. Just nu har det snöat i ett antal dagar i Lund och snön ligger som ett tjockt täcke. Förvisso ser det fint ut men jag längtar till barmark igen. Här är tillvaron just nu, äta, sova, jobba och kämpa ihop mina steg. för precis som du ingås jag för ett tag sedan att kondisen var urusel och att jag inte mår bra av det. Jag har utmanat mig själv på att gå 15 000 steg varje dag mellan 27/12-7/3. Så här långt har det gått 32 dagar och jag har klarat målet varje dag. Känner helt klart resultat på kropp och knopp.

  Ha det gott! Kram

  • Åh, vad duktig du är! Idag önskar jag haft en stegmätare på mig, jag har trampat runt mycket i Oslo centrum och vandrat mycket… Trött i kroppen… Oerhört kul att upptäcka den här lilla huvudstaden! Känns inte precis som en storstad!

   Jag träffade en dalmas i hissen upp till min bostad idag…. han ville att snön ska regna bort! Det trodde jag inte om folk från Dalarna… men folk överraskar mig ibland! 🙂

   Ha det gott själv och kram! 😉

 8. Sanningens ögonblick! Jag går inte ut om jag inte måste så här års. Kärestan kör med mig lite och får ut mig då och då, men när snön har kommit är jag helst INNE!!
  Det räcker att gå till och från garaget = 3-4 meter och från bilen till skolan – kan vara allt från 50 till 300 meter. Det är nog för mig så länge det är snö! Övriga året älskar jag att vara utomhus och att gå, gå och gå!

  • Det ”sitter inne” även för mig innan jag kommer ut. Men behöver det förstås. Just nu är det inte så häftigt att vandra på Oslos trottoarer med en massa snömodd… Hur har du det, Suss? Snö även hos dig?

 9. Här har det kommit igång ordentligt också sista dagarna,snöbollskrigen avlöser varandra på skolgården, slagsmålen också som uppstår när nån anser sig fått en för hård snöboll i ”nyllan”. 😉

  Sen detta ”pulsande” i snön, nja, inte min grej, men vackert att se på, snön alltså.

  Tillönskar dig en superbb afton trots ”jobbaätasova” modellen.

 10. Eller ska du lägga in en sak till på den där listan. Motionspass. 🙂

  • Hmm… i och för sig har jag vandrat en hel del de dygn jag nu varit ledig… men att kalla det för motionspass är att ta i. Men jag ska ta tag i det där med motionspass när jag är på hemmaplan igen… Lovat! Bara att leva upp till det också! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: