Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Nu kommer tröttheten

morker

Jag var utsatt för ett allvarligt våldsangrepp under mitt arbete i helgen. Adrenalinpåslaget var stort, framförallt när det hände, men även efteråt. Men nu kommer tröttheten – helst skulle jag vilja ligga kvar i sängen och vila kropp och själ, men arbetet kallar.

Norge är ett dejligt land, men kan även vara farligt. Det som förvånar mig en hel del är att motsvarigheten till svenska Arbetsmiljöverket verkar endast vara rådgivande här i Norge. Det verkar inte ens som om de norska arbetsgivarna har skyldighet att anmäla allvarliga händelser dit. Jag ska undersöka den här saken litet närmare när jag orkar.

Hur det gick? Under några få minuter trodde jag att min sista stund var kommen, men hur otroligt det än är för mig än idag så klarade jag mig utan en skråma. Nåja, ett par blåmärken har flammat upp så här ett par dygn efteråt!

Det känns ganska bra att jag i sinom tid kan luta mig bakåt i pensionärsfåtöljen… 😉

Kommentarer till: "Nu kommer tröttheten" (18)

 1. OJ! Vilken tur att du klarade dig helskinnad ur det hela, med livet i behåll. Förstår att det ”känns” efteråt. Det är ju då som tankarna kommer.
  Styrke-Kram

 2. Låter riktigt obehagligt. Våld är aldrig bra men när det kryper in i tryggheten som hem och arbete är blir hela världsbilden rubbad. Hoppas du tar hand om dig. Kram

  • Våld i hemmet inbillar jag mig vore ännu värre – det är ju där man återhämtar krafter. Vila, motion och leva som vanligt, är det som känns bäst för mig.

 3. Men usch då ! tur det gick bra ! beundrar er i sjukvården, ni får nog ta emot en hel del från sjuka människor, var rädd om dig !

 4. Skönt att det gick bra och att inte fick några allvarligare skador.

 5. AnneMarie Engblom sa:

  Får inte riktigt klarhet i vad som hänt dig.
  Du har blivit påhoppad av en våldsam patient, verkar det som.
  Det är ju allvarligt!
  Arbetsgivaren måste ta sitt ansvar i det här fallet.
  Vi får kanske veta mer sen…men du klarade dig helskinnad ur det hela. Det är ju det viktigaste…
  Hoppas allt löser sig på bästa sätt.

 6. Aj då! Vilken tur att du lyckades komma undan med endast blåmärken. Men det brukar bli sittande på insidan istället och där kan det ta sin tid. Hoppas att du kan vila upp dig så att du snart har nya krafter. Hoppas du kan undvika sådana situationer framöver.
  Kram

 7. Skönt att det gick bra och se till att ta det försiktigt med ”störande2 norrmänn.

 8. Oj så otäckt och skönt att det gick bra.

  I självförsvarskurser har jag fått lära mig att man ska slå mot näsa och ögon för att skada så att angriparen får något annat att tänka på. Och i ditt fall hade ju angriparen nära till vården …

  Reaktioner kan komma långt efteråt om man blir påmind om situationen.
  Läskigt i alla fall, hoppas du fick stöd av jobbarkompisarna.

  • Jo, jag har tänkt få ett par proffesionella samtal också i förebyggande syfte, ska bara hinna. Just nu arbetar jag väldigt intensivt… men nästa vecka tror jag jag ska hinna med både samtal och polisanmälan.

   Det här med att slå mot näsa och ögon… är den kursen tänkt för överfall ute i samhället? Jag har gått på flera hot- o våldutbildningar inom vården och där försöker vi uppträda proffsigt, hur vi står osv… Vi slår aldrig först! Vet inte om du tänkte det utifrån den kurs, men i så fall blir det fel om personalen börjar banka på patienter… även om de uppträder hotfullt. Då provocerar vi fram bråk… 😉 I mitt fall så var varken mitt eller ditt säkerhetstänkande aktuellt, allt gick så snabbt…

 9. Låter som något mycket obehagligt du råkat ut för
  och så glad att läsa att du är ok
  men kan tänka mig du är omskakad
  kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: