Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Barndomshemmet

macchu

Sitter i Norge och ser på nätet att den gård mina föräldrar arrenderade under mina första 11 levnadsår finns till salu. Jag har kollat bilderna noga, både en och två och tre gånger…

1961 flyttade vi därifrån, upptäcker att det faktiskt är mer än 50 år sedan! Hua, vad länge sedan, det måste betyda att jag är en åldrande kvinna… 😉 Jag behöver alltså inte titta mig i spegeln för att förstå det… Blir nostalgisk när jag ser snickarboden, garaget där min lillasyster låg i sin kista, 3 månader gammal, några dagar sommaren 1958, pumpen där jag fick pumpa upp vatten ibland. Den gamla luckan till bakugnen… Snacka om nostalgi!

Kul att se, skulle gärna vilja gå husesyn, huset är förstås renoverat sedan vi bodde där. Men nog skulle jag kännna igen rummen där ändå. Trots det är jag inte det minsta intresserad av köpa stället, även om jag hade pengar… Det är mycket arbete med att hålla ordning på alla byggnader… En riktig nostalgikick är dessa bilder för mig… 😉

Vad gör dig nostalgisk!?

Kommentarer till: "Barndomshemmet" (24)

 1. Så spännande att hitta sitt barndomshem på nätet!
  Musik kan göra mig nostalgisk. Jag kopplar ihop melodier till platser jag har varit på och saker jag upplevt.

 2. Nostalgisk blir jag av gamla barndomsminnen, mitt föräldrahem är ju renoverat till oigenkännlighet idag så jag besöker inte stället, vill behålla mina gamla minnen som de är.

  Men nån gång kanske man borde ta sig en titt innuti om man får möjlighet, men det ligger i framtiden.

  Ha en fin Söndag.

 3. Såg inte länken förut… vilket underbar hus att växa upp i!

 4. Oj vilket ställe! Förstår att det finns både fina och sorgliga minnen med huset.
  Nostalgi för mig är många gånger musik som jag förknippar med möten, kärlek eller platser.
  Idag skiner solen hos mig och det är helt underbart!
  Hoppas du får en fin fortsättning på din söndag!
  🙂

  • Musik väcker många minnen även hos mig…

   Sol!? Här är det regn, men jag har trots det tagit en stilla stadspromenad – två timmar lång! De flesta trottoarer är snö- och isfria – det gläder mig!

 5. Vilket härligt hus! Vad man blir nostalgisk av? Tror att det först och främst är de hus som man växt upp i samt när man träffar gamla lekkamrater som man inte träffat sedan man var liten, då blir det gamla minen!
  Sv: Angående vin, så den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :-)!

  • mmm det är nog ganska mycket som kan väcka minnen hos oss med några år på nacken… Vet förstås inte hur gammal du är, men en gubbe måste ju ha några år på nacken – tror jag!

   Ja, nog ska det bli litet vin någon kväll när jag är på hemmaplan… En mysig känsla, något gott att äta, sitta och snacka och ett glas rött eller vitt… 🙂

 6. Vilket underbart hus att växa upp i. Vad som gör mig nostalgisk? Musik från min barndom/ungdom. Gamla bilder från samma tid. Likaså längtar jag tillbaka till när barnen var små, och känner nostalgi även när jag ser bilder på dem från deras uppväxtår
  Kram! ;-).

 7. Jag kan bli nostalgisk över mycket. Tankar om barndom, bilder, film och musik. En sak triggar mig extra mycket och det är idrottsprestationer. Sitter som klistrad framför tV´n nu. När man visar klick från förra OS blir jag oerhört nostalgisk. Blev även oerhört nostalgisk när jag såg din bild. Påminner om Inkaleden.

 8. Lukten av avgaser från en tvåtaktsmotor, dvs en moped. Blev omkörd av en moppeyngling härom dagen och fick ett litet doftprov av röken han lämnade efter sig. Mina tankar föll omedelbar till min ungdoms mopedåkande. Det var tider det.

  • Sådana dofter får jag ingen nostalgitripp av… 😉 Men du gillar motorer… det har jag ju sett på alla dina läckra filmklipp… allt från gräsklippare till farkoster från yttre rymden… 😉

 9. Jag skulle gärna velat besöka alla bostäder som jag bott i genom åren. Både som liten och som stor. Fått gå där en stund för mig själv utan att behöva prata med ägaren. Ibland räcker det med att höra några strofer från en låt så fladdrar mina minnen iväg till en person, en plats, en doft, kommentarer och skratt kan kännas som nära. Bilder kan också göra mig nostalgisk. Träffa personer som man upplevt saker med för länge sedan. Gamla vänner är något man ska vara rädd om, vårda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: