Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Född: En amerikanska

operahus

Kan en amerikansk tösabit stå med i den kungliga tronföljden!? Jag tycker det låter skevt, men så antyds det i tidningarna.

Prinsessan Madeleine valde att föda i USA och det vet hon säkert att alla barn som föds där blir amerikanska medborgare av födsel och ohejdad vana… 😉 Litet knepigt blir det allt när det skjuts salut i Stockholm och Sveriges statsminister ska godkänna den nyfödda lilla amerikanskan. Eller vad tycker ni?! 😉

Kommentarer till: "Född: En amerikanska" (22)

 1. Spelar väl inte så stor roll tycker jag, gillar ju kungahuset jag och deras traditioner, men de följer väl den nya tiden och utvecklas sakta men säkert, så det blir nog som det blir, no big deal tycker ju jag då i alla ödmjukhet.

  Men nu ska jag njuta av morgonen här, ha de underbart 🙂

  • Vi har litet olika uppfattningar här. Jag kan inte förstå att vi bevarat ett så sjukt system. C-G har väl inte skött sitt ”kall” speciellt bra heller!

 2. Vet du, jag tycker hela grejen med Carl Gustav och hans familj är helsjuk!

 3. AnneMarie Engblom sa:

  Sidorna åtta, nio, tio , elva och tolv…
  Oj, oj, oj vad kvällspressen skriver om Madeleines nedkomst ”over there”.
  Visst kan det förefalla tramsigt detta med kungahuset, men intresset är stort, Måste medge att även jag gärna läser om detta även om jag principiellt är emot det underdåniga fjäskandet för kungahuset.
  Bebisen är i nuläget prinsessa av Sverige, men kommer hon bli det i framtiden…Det kommer att skrivas spaltmeter efter spaltmeter framöver…

  • Jag som inte hört så mycket om detta, undrar förstås hur hon kan vara det. Hur kan en baby med amerikanskt medborgarskap vara en svensk prinsessa!? Kanske går det bra, jag kan inte reglerna här. Men att hon även ska stå med i ordningen för tron, vad det nu kan heta, förstår jag inte alls. Kan någon förklara, inte bara att hon är ättling i rakt nedstigande led.

 4. Oj då så förskräckligt…… eller? Ärligt så har jag ingen aning om detta med den nya babyn. Hörde av någon på resan att Madeleine fått en dotter, men känner mig rätt så obrydd, som de säger i Västerbotten. Kungahuset får hållas med sitt, så sköter jag mitt.
  Varför ska prinsessans barn bli prinsessa förresten? Kungens systerdöttrar – och söner är väl varken prinsessor eller prinsar? Fast säker är jag inte!

 5. Jag tycker det är kul med bebisen men i framtiden kommer hennes betydelse att bli minimal antar jag.

 6. Nej jag tycker som du, de har valt att bo och föda sin dotter där då får hon också bli medborgare där. Invandrare som föds i Sverige blir ju svenskar, eller hur.
  Kramis.

 7. På tal om något helt annat. Kan du vara snäll och skicka ditt namn och din postadress till denna adress. bosse.liden@telia.com. Det blev ”Miatankar” som vann sovtävlingen på min blogg. Estelle fyller två år idag. Nästan tillbaks till tråden. 🙂

  • Åååh vad kul! Du kommer att få min adress alldeles strax… Jag måste dock rätta dig. Idag är det min son som fyller år, inte Estelle! Estelle fyllde igår! Tänk att jag kan mer än du i detta ämne…. 😉

 8. Först och främst vill jag utropa ett stort ”Länge Leve Hipp Hipp Hurraaa!” till dig att du vann tävlingen som Bosse Lidén hade. Helt RÄTT vinnare anser jag!

  Vidare när det gäller kungahuset så bryr jag mig inte nämnvärt mycket om dem. Med risk att bli lynchad av somliga så tycker jag att vi inte behöver något kungahus över huvud taget. Det är förlegat, och jag förstår inte denna hysteri kring denna kungafamilj så fort någon gifter sig, föder ättlingar eller avlider. Folk sitter som klistrade vid TV-apparater och nyhetssändningar eller ser till att vara i närheten av den kungliga kortegen bara för att få vifta med flaggor och vinka. De är inga gudar, bara vanliga människor som alla vi andra.

  Dags för det stora vårskriet – här kikar gräsmattorna fram.
  Kram ♥

 9. Spelar det någon roll egentligen? Kungahuset är en tradition som vi har och kommer nog ha även i framtiden. Samtidigt väcker den känslor hos oss alla som både är positiva och negativa, vilken är bra. Detta betyder att vi törs ha en diskussion om detta utan att bli stämplade av den andra sidan som mindre vetande. Samtidigt får vi ett levande kungahus.
  Så Grattis Madde till dottern!

  • Jo, jag tycker att det spelar roll. Jag vill inte förstå att folk ska födas in i välstånd, de kan inte straffas, de kan göra vad som helst och ändå ha kvar sina privilegier utan att prestera någonting egentligen. Det sägs att kungahuset ger Sverige god PR världen över. Hur det är i andra länder vet jag inte, men jag vet att i Norge ses den svenske kungen som ett stort skämt. Det har jag upplevt både i pressen som hos arbetskamrater… så det där med god PR kan diskuteras…

   Jag kan också säga grattis till Madde, hon är värd det som mamma precis som alla andra. Däremot så finns det mycket annat att ha synpunkter på… 😉

   • Vem bryr sig om vad Norge tycker ? De kan alltid ta med sig sin kungafamilj och klubba ihjäl lite sälungar:-)! Angående straffrihet kan jag hålla med om att det är fel, fast om vi hade haft president så hade det varit detsamma för honom eller henne. Undrar om våra statsministrar kan åtalas?

   • Nu lärde jag mig något nytt. Att kungliga inte kan straffas visste jag, att diplomater inte kan straffas har jag hört. Däremot är det nytt för mig att Inte alla människor straffas för brott. Immunitet, en praxis som funnits i mer än 3 000 år, gäller ambassadörer och diplomater i mottagarländerna, numera fastslaget i Wienkonventionen från 1961 och som regel har alla statschefer full immunitet åtminstone i sitt eget land. Statschefen, statsministern, statsråd, riksdagsledamöter, diplomater och deras tjänstemän har immunitet i varierande grad i Sverige. Immuniteten legitimeras bland annat genom att människor med centrala funktioner för samhället inte ska kunna utsättas för utpressning, och att den som inte kan leva upp till detta ansvar inte ska ha en sådan position. Kritik har framkommit emot denna sedvänja i anslutning till att missbruk uppdagats.” var nytt för mig. Den inkopierade texten kommer från Wikipedia. Nog är det knepigt!? Det tycker i vart fall jag som trodde (hoppades) att vi alla är smålänningar inför vår herre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: