Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Två månaders fängelse

fall

Jimmie Åkesson får 5.300:- i skadestånd och en tårta! Givaren får två månaders fängelse!

Eller… för att vara litet mer korrekt. Åkesson fick tårtan i ansiktet…  Givaren hade även kört bil utan körkort, vilket jag ser som betydligt allvarligare.

Undrar vad sd-politikerna fick för straff, de som är ute och röjer då och då. Bl.a med järnrör som finns på film!? Jag minns inte om de fått straff eller vad för slags straff? En undran… tårtkastaren har fått betydligt mer uppmärksamhet än sd:s alla huliganer? De hörs vid aktuella tillfället, men följs rättegångarna lika intensivt? I så fall har jag missat det. Jag är ganska ointresserad av deras politik och följer kanske inte så noga följderna av deras framfart. Tyvärr, är det genom medelsvenssons ointresse som sd lyckats växa som de gjort, misstänker jag.

Mina funderingar är över varför nazisters åsikter framförs via våra massmedia i en jämn ström. Är det tillåtet att framföra och propagera nazistiska åsikter? Visst har vi åsiktsfrihet… Men förhoppningsvis vet vi alla vad nazismen står för – och långt ifrån alla deras åsikter håller sig inom lagens ramar. De är emot åsiktsfrihet, de ser inte alla människors lika värde – ja, de är helt enkelt emot det som demokratin står för!

Svenskarnas parti demonstrerade i Jönköping 1 maj i fjol – det gick inte smärtfritt förbi. I år har de fått tillstånd att demonstrera i vår stad igen, på skattebetalarnas bekostnad. Det krävs massor med poliser när svenskarnas parti är på plats, plus att det blev en hel del förstörelse i fjol, bl.a bilar som bankades sönder.

En heder åt det båda kommunalråd för starka protester mot detta… och politikerna i Jönköping som försöker stoppa demonstrationen. Återstår att se om det går!

Demonstrationer i icke-demokratiska sammanhang borde inte tillåtas. Svåra frågor det här… jag är för åsiktsfrihet… men åsikterna måste givetvis handla om det som håller sig inom lagliga och demokratiska ramar. Eller ska de (nazistiska/fascistiska grupper) vara tillåtna att demonstrera och endast bekämpas via verbala argument? Ja, det är frågan jag får fundera över… Hur tycker du?

blogg100    Nr 31/100

Kommentarer till: "Två månaders fängelse" (14)

 1. Blåst af Kuling sa:

  Jag anser som du, att man måste få ha åsiktsfrihet och att åsikterna självklart bör handla om det som håller sig inom lagliga och demokratiska ramar. Men för det mesta tycker jag att allt vad politik heter snarare handlar om ”barnsliga påhopp och pajkastning på sandlådenivå”.

 2. Tycka får man, men inte bära sig illa åt! Tycker jag.

  • Får man uttrycka att någon människa inte är lika viktig som någon annan? Får man uttrycka att muslimer är våldtar sina kvinnor? Får man uttrycka att muslimer förtrycker sina kvinnor? Får man anse att vissa människor inte har rätt att leva? Får man förnedra folk – kalla dem för judejävlar t.ex? Hota folk får man inte…

   Var går gränsen? 😉

 3. I ett demokratiskt land är det svårt att dra gränser för vad som är tillåtet och ej. Vi har både åsiktsfrihet och yttrandefrihet och dessutom har en stor del av svenska folket röstat fram SD. Deras budskap ska ”förintas” med argument, inte med olika typer av handgripligheter.

  I går framkom en annan anmärkningsvärd sak som tydligt visar att vi inte är lika inför lagen. Höga chefer på Telia får sparken för att de gjort sig skyldiga till mutbrott. Som belöning får de dela på totalt 100 miljoner kronor. Hade det varit en vanlig svensk antar jag att han/hon hamnat i fängelse. HUR kan man belönas på detta vis när man gjort sig skyldig till så ett så pass grovt brott? Mutorna har dessutom redan kostat hundratals miljoner.

  Sånt här gör mig heligt förbannad och ger en känsla av vanmakt…

  • Helt riktigt så är sd folkvalda, men inte svenskarnas parti som ska demonstrera i Jönköping. Sd försöker tvätta bort stämpeln av nazismen som de härstammar från. Det låter snyggt, men när det kommer till kritan så skymtar det fram rasistiska åsikter fram gång på gång… Frågan är hur det står till inom partiet – under den polerade ytan?

   Frågan är onekligen svår. Jag är väldigt rädd om våra demokratiska rättigheter som åsiktsfrihet och yttrandefrihet… 😉

   Apropå Telia, det har väl blommat upp idag om deras vd och revisorer. Jag har nyss hört och förstått att där finns en stor skandal på gång. En vd som inte får ansvarsfrihet kan väl inte sitta kvar. Jag har svårt att tro det i alla fall.

 4. Fick hon två år? Jag trodde det var två månaders fängelse. Köra utan körkort är ju lite värre än tårtan 🙂 Det som är tråkigt med yttrandefriheten är just alla påhopp. Samtidigt som den det där att ”snacka innanför väggarna i stugan” nu är mera till öppet uttryck om vad man tycker och tänker. Jag vet att jag sagt till mina barn under deras uppväxt att man får tänka vad man vill men det man säger ska man ha belägg för. Jag önskar att jag hade haft en lite knapp att trycka på så att människor förstår att vi kommer inte till någon lösning med att trycka ner varandra, tycka illa om varandra, slå ner varandra, våldta eller misshandla. Jag kan hålla på i evigheter men jag blir alltid lika upprörd över hur samhället blivit/är.
  Något rörig kommentar, men nu ska jag ut i solen 🙂

  • Nej, helt riktigt, hon fick två månader som det stod i rubriken. Inne i texten hade jag skrivit två år, men det har jag ändrat nu.

   Jag förstår ditt resonemang och instämmer… Det finns mycket att uppröras över. Tyvärr så mycket så jag tror många slår dövörat till istället för att reagera. Jag är glad att det finns människor som fortfarande orkar reagera och agera. Jag återkommer till detta senare ikväll.

 5. Själv tycker jag att varje människa måste ha rätt till sin åsikt men då krävs det också att vi kan ha respekt för varandras olika tyckande. När det går så långt att människor tar till våld på olika sätt för att försvara sig och sina åsikter då har det gått för långt. Det funkar inte. Är det respekt för varandra som vi inte har lärt oss? Dagens politiker anser jag inte vara några större föredömmen i det här fallet. Vem blir inte trött på deras pajkastning och även med ord kan man faktiskt bruka våld!!!

  • Våld hör inte hemma över huvud taget i vårt samhälle, om du frågar mig. I den bästa av världar är det så, tyvärr är den världen inte här… 😉

 6. jag tycker nog också det är lite konstigt detta med tårt-kasterskan och vilken publicitet det fått…
  Verkar som om SD vill se sig som offer…som ett tycka-synd-om parti…..när de inte får vara med överallt och när folk inte gillar dem 😉

  naturligtvis det inte är ok att kasta tårta på någon…..men precis som du så undrar jag vad de SD-politikerna fick för straff när de var ute och röjde…som t.ex. det med järnröret…m.m.

  Och detta med åsiktsfrihet…ja, det är viktigt att det finns…
  men att vara rasist, nazist och prata om, ljuga om och nedvärdera andra människor av olika orsaker, det tycker jag inte är detsamma som att ha en åsikt
  utan de är dessutom ett hot mot demokratin
  utan det är något helt annat….och borde bekämpas mera och med mera upplysning om dessa negativa rörelser som finns i samhället
  Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: