Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Trolljägarna

havslängtan

Såg ni ”Trolljägarna” i TV3 en kväll i veckan som gick?

När jag såg  presentationen i TV-tablån så tittade jag på det, trots att jag ”aldrig” tittar på TV3. Ratar deras program för reklamens skull!  Nu gjorde jag ett undantag och det ångrar jag inte.

Trolljägarna… ja, det är precis sådana här program som behövs för att kanske få folk att inse allvaret i sina mobbningsfasoner! Vuxna människor som beter sig på ett riktigt dåligt sätt, t.o.m kriminellt sådant! Killen som trakasserat en tjej på nätet både via Facebook som via YouTube förnekar att han gjort det! Trots att det fanns bevis att han gjort det! Han var helt oskyldig, om man skulle tro honom! Småbarnsfasoner…. att inte kunna stå för vad han gjort är urdåligt, precis som mobbningsfasonerna!

Tack Robert Aschberg, du gjorde det proffsigt. Presenterade fakta rakt upp o ned för de utpekade, face to face. Inte påstridigt utan bara ”det här har du gjort”… Hur tänker du? Då visar det sig hur ”stora” de där människorna är. Den som trakasserat den unga tjejen var liten, den som trakasserat invandrare var allra minst… hon flydde när hon förstod varför hon skulle intervjuas. Den som trakasserat Elisabeth Höglund var, trots sitt trakasserande, den som tog sitt ansvar framför kameran! Stod kvar, erkände, t.o.m bad om ursäkt till Robert Aschberg. Gjorde det på ett lugnt sätt. Sedan blev det förstås minus för att ursäkten aldrig framfördes till den han trakasserat… Å andra sidan finns det absolut ingen ursäkt för hans beteende mot henne över huvud taget!

Ser fram emot fler program i den här serien! Samhället och vi alla har stått stillatigande och  handfallna inför det här fenomenet. Polisen har inte visat något större intresse för näthatet.

Så långt i inlägget skrev jag ganska omgående efter programmet. Sedan dess har det kommit fram att den unge killen som trakasserat tjejen har mordhotats och trakasserats på facebook efter att programmet sändes. Det är förstås lätt att säga att han får skylla sig själv! Men det är naturligtvis inte acceptabelt att någon enda varken mordhotas eller näthatas!

Frågan är vad som ska göras åt allt det här hatet som frodas både ute i samhället som via internet! Det hat som uttrycks som hot eller förtal är olagligt och borde tas om hand av polisen, men polisen har varken tid eller kompetens verkar det som.

blogg100    Nr 34/100

 

Kommentarer till: "Trolljägarna" (10)

 1. Håller med om programmet var kanonbra! Sedan har vi i samhället ett problem med allt hat som finns riktat mot individer och givetvis blir det inte mindre av att man sedan hotar den som hotat, för ska vi sedan hota den som hotat den som hotat: Samtidigt kan vi inta bara sitta i våra soffor och skrika på samhället för det är ju vi!

  • Folk måste helt enkelt till före de begår dumheter, gäller såväl ung som gammal.

   Det hjälper dock inte mot hatet. Väldigt konstigt att så mycket hat uppstår i en välfärdsstat. Har vi inte förmåga att se oss runt om i världen och sätta värde på att vi lever här? I annat fall finns det förstås möjligheter att flytta till något annat land i Europa… kanske även utanför Europa, men då behövs litet fler handlingar!

 2. Bra att du tipsar om program i Tv3. Brukar ALDRIG se den kanalen annars, inte ens kolla vad som bjuds… för att jag har den inställningen att alla gratiskanaler med en siffra högre än två har så mycket skräpprogram att det inte ens är värd att kolla programtablån.

  • I sanningens namn så brukar jag inte heller göra det. Men jag har funnit bra TV-tablå på nätet nu när jag är på hemmaplan och har tid. Då är det enkelt att titta även på TV3 o TV4. Det är bara att flytta blicken i sidled… 😉 Därför kommer jag att ha bättre koll framöver. I stort håller jag med dig… de flesta program i dessa kanaler tilltalar inte mig heller.

 3. Troll ..ja de minns jag från AB bloggen..uja de blev avstängda men dök upp i annan skepnad hela tiden. En dels bloggande gick bara ut på att argumentera och trakassers sönder andras bloggar. Jag vart chockad över att vuxna människor orkade lägga så mycket energi på att förstöra för andra.
  De är fega som gömmer sig bakom ett nickname …tror inte att de är så kaxiga IRL.
  Missade programmet men jag ska försöka se det på play..

 4. Har inte kollat på det där, vet inte varför, det är min typ av program, får bli skärpning här.
  Tror dock att frugan hellre vill se på nåt program som intresserar henne vid tidpunkten för sändningen där.
  Men repriser går väl lika bra det.

  Ja du, vårt samhälles tekniska utveckling har ställt till det för oss, folk kan inte hantera det och tror de kan sitta där helt anonyma och spy ur sig massa skit, och det har de kunnat göra länge faktiskt pga att resurserna för att få tag i dem inte funnits, som så många gånger förr handlar det om pengar.

  Det blir således journalistiken som får ta tag i detta.
  För det går alltid att få tag i de skyldiga, handlar bara om prioriteringar.

 5. Jag tog mig tid att titta igår kväll, på TV3 Play …
  Mycket intressant och laddat kände jag. Blev riktigt upprörd …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: