Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Dödsångest

kristiansund10

Det slog mig idag när jag läser Aftonbladets nätupplaga. Ja, egentligen skummar jag rubrikerna, läser sedan de artiklar som är intressanta just för mig. Har vi i Sverige drabbats av dödsångest eller skapar media dödsångest hos oss?

Jag tänker på alla artiklar som handlar om vår hälsa, hur vi ska leva. Idag så finns bl.a ”Riskera inte minnet – byt ut fläsk mot ris”, ”Tyd ditt bajs”,”Ta din hosta på allvar”, ”Nytt test för att visa om du riskerar att få alzheimer”. Självklart är det bra att ha litet ”normal” kunskap om vad som är normalt i kroppen och vad man bör konsultera läkare om. Men det här ständiga trummande ut i media gång på gång vad som är nyttigt och vad som är jättefarligt, ja, man kan till och med dö av att äta fel, det skapar ångest hos en del människor. Problemet är att hur noga man än är med att följa alla ”anvisningar” på vad man bör äta och vad man ska undvika så gör man aldrig rätt. För kunskapen om detta varierar ganska snabbt, dessutom blir nya rapporter snart gamla och då har man kommit fram till nya sanningar.

Jag äter det jag tycker är gott samtidigt som jag tänker på vad jag äter… Men jag följer aldrig några dieter, tror mer på det här med att äta med sunt förnuft och att röra på sig, ja, det mår kroppen bra av. Hur vi än vrider och vänder på det här med livsstil så vet vi att vi alla går mot döden, det gäller att fylla livet med ett ”bra” innehåll. Livet går inte i repris, som det så vackert heter.

Har du testat LCHF, 5:2-dieten eller något annat? Berätta gärna.

Jag tror att alla dieter håller det de lovar, så länge vi följer det slaviskt. Det svåra är att fortsätta med att leva på det sättet… 😉

blogg100    Nr 85/100

Kommentarer till: "Dödsångest" (5)

 1. Jag är oxå en förespråkare av ”sunt förnuft”. Noggrann med vad jag äter, dock utan att följa några ”dieter”. .Är nästan 100%-ig vegetarian. Det mesta jag äter kommer ur egen jord. Bättre blir det inte.

  • Du låter som en renlevnadsmänniska. Mer sunt än så kan du inte äta… du vet vad du odlar, du vet vad du äter. Du är att gratulera, tycker jag.

 2. Håller verkligen med dig. Tror att alla bantningsmetoder funkar ett tag för då man väl bestämt sig för att gå ner i vikt så börjar man tänka till lite extra….man börjar motionera….man utesluter sötsaker….man känner sig nöjd. Det är ju lite så vi borde tänka jämt. Okej kanske lätt för mig att säga som inte har anlag att bli överviktig men sunt förnuft är ändå viktigt. Finns inga genvägar.
  Ha en bra Måndag.

 3. jag håller fullständigt med dig om det du skriver
  jag är så trött på alla råd och rön om allt möjligt..
  ena stunden är något nyttigt medan rätt som det sägs att det vara till och med farligt.
  så jag har bestämt mig för att strunta i allt detta och använda mitt eget sunda förnuft
  och äta och göra det jag själv mår bra av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: