Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Dagen idag

skärgård

Idag har vi fått regn, massvis med regn. Kraftiga regnskurar. Ganska skönt faktiskt.

Jag har fått en del gjort inomhus och sedan har jag varit på mingelparty hos min granne. Hon hade dukat upp en massa nyttigheter, snittar med någon fyllning som jag inte riktigt kunde identifiera… hembakat knäckebröd med linfrö, solrosfrö och litet annat smått och gott. Jättegott. Frukter, grönsaker i en salig blandning. Kaffe på maten med en dessert som jag inte heller kunde identifiera riktigt…

Jag trodde att det var vi i bostadsföreningen som var inbjudna. Det satt lapp i våra trappuppgångar. När jag kom dit så var det ett härligt sorl som mötte mig… tittade mig omkring och funderade på om jag blivit senil. Inte ett enda ansikte kände jag igen, mer än värdinnans. Nåja, hon hade bjudit en massa andra människor också fick jag veta när jag började fundera högt! Så himla många nyinflyttade kunde det förstås inte vara under det halvår jag varit på bortaplan. 😉 Varmt var det utomhus…. än varmare blev det inomhus. Smaskade i oss under trevligt samtal innan jag återvände till mitt egna lilla bo. Där var det tyst och lugnt. Där trivs jag allra bäst.

Eftersom jag hör dåligt får jag koncentrera mig väldigt i en sådan här samling för nog pratades det mycket överallt… Skönt att få vila både öron och huvud sedan. Jag är en ensamvarg, även om jag är social däremellan.

Tyvärr hade jag glömt kameran hemma! Ett stort tack till ett trevligt initiativ, kära granne! 😉

Kommentarer till: "Dagen idag" (16)

 1. Har faktiskt också varit på något sorts sommarfest hos grannen, gott från grillen och 40 pers minst, ingen kamera heller. Men en bild på Vättern är aldrig fel.

 2. Har också svårt för tjatter. Och visst är det så, att ensamvargar kan vara sociala. När de vill. Ibland är det riktigt kul… ibland är det vidrigt. Men det är när man ”tvingas” vara social…. Ha det gott!

 3. Vilken trevlig och gästfri granne 🙂

 4. Sånt där är trevligt, tyvärr är det väl lite dåligt med det i vårt bostadsområde, och jag tror att en del också tänker ”jag kan inte gå, jag känner ju ingen”, men som så många andra saker så måste man ta sig i kragen och gå utanför sina egna ”ramar” lite…ett bra påhitt var det onekligen av din granne.

 5. Här har det inte kommit mycket regn, och det har är ganska torrt i markerna
  kan tänka mig att det var ett trevligt mingelparty hos grannen
  men samma som du så får jag svårt att koncentrera mig när det är mycket folk och det pratas mycket överallt
  vet inte varför det är så för mig

  • Ja, det är ett problem för alla med nedsatt hörsel när flera personer pratar samtidigt. Men det kan förstås vara jobbigt av olika orsaker.

 6. Har också problem med sorl bland en massa människor..får koncentrera mig så jag blir helt slut efteråt om jag ska höra ordentligt.
  Har haft nedsatt hörsel sen jag var liten..så jag har vant mig.
  Är ju ena örat som är ”kasst” bara, som tur är..så jag är rädd om hörseln jag har på andra örat.
  Får vara försiktig på jobbet så jag inte utsätter mig för en massa skrik i onödan..ungar tjuter som sirener emellanåt utan anledning…underligt det där 😉

  Ha de gott nu. 🙂

  • Jo, det är tröttsamt att koncentrera sig hela tiden. I morgon är det åter dags för mig att skärpa hörseln… 😉

 7. Jag försöker mer och mer undvika stora samlingar med för mycket prat. Det är rätt skönt att vara ensamvarg om man valt det själv.

 8. Visst är det skönt med någon dag där solen inte gassar för fullt. Man får ju lite annat vettigt gjort då åxo.
  Så trevligt du haft det, och visst är det skönt vara för sig själv åxo. Det är bara sunt att vilja vara för sig själv ibland även om man för övrigt är social. Lite komboliv är bra.

  Ha en jätteskön lördag nu fina du.
  En kram till dig kommer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: