Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Politisk goja

klader

Vi är nog många som funderar på regeringsbildningen och även hur det politiska samtalet kommer att föras under den regering som förhoppningsvis kommer att bildas någon gång under hösten. Kommer det att vara möjligt att bilda en regering som har någon kraft att leda landet, inte bara förvalta?

Löfvén vill inte ha med vänstern i regeringen, fp och c som han flirtar med säger nej tack till samarbete, gång på gång. I och för sig kan man nog förhandla sig fram till något, men till vilket pris!?

Kanske blir det som i Danmark. När det främlingspartiet växte som det gjort här nu så började de borgerliga partierna att samarbeta med dem. Politiken kanske förändras i en riktning vi inte trodde när vi såg valresultatet under söndagsnattens valvaka. Politiken kanske tar ett häftigt steg åt höger istället. Huvaligen, jag vågar inte ens tänka tanken…

Valdeltagandet var högt i år och det vittnar om ett stort politiskt intresse, tyvärr visar valresultatet på ett stort politiskt missnöje som bara växer och växer samtidigt som landet går alltmer höger ut. För 10-20 år sedan tror jag inte det skulle varit möjligt för Svenskarnas parti att få demonstrera på gator och torg med polisen som beskyddare!  I dagens samhälle händer det gång på gång.

Hur har vårt välfärdsland fått så många missnöjda invånare så att vi  måste finna en syndabock att lägga missnöjesenergin på? Ja, det är något att fundera över… jag har svårt att förstå det.

 

 

 

Kommentarer till: "Politisk goja" (5)

  1. Ja hur har det blivit så här? Och hur kommer det att bli? Ska vi än en gång stå där och inte fatta hur det gick till när fel parti (SD) tar makten. Det var så det gick till i Tyskland för inte så länge sedan.
    Kramis

  2. Folket har sagt sitt och huvudvärken tilltar.

  3. Det var intressant detta att för ca. 10-20 år sedan skulle det nog inte varit möjligt att främlingsfientliga partier skulle fått demonstrera och med polisen som beskyddare
    det är ganska skrämmande att dessa partier verkar tolereras mera i vårt samhälle nu
    hoppas verkligen det går bra med regeringsbildandet och att det inte innebär för mycket makt till höger m.m.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: