Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Gillar du att städa?

Volda2

En del människor säger att de tycker det är roligt att städa, andra städar varje dag – och dom måste förmodligen trivas med det. Jag städar, jag också, men för mig känns städning som nödvändigt ont för att det ska kännas trevligt runt mig.

För mig finns det så mycket annat som är roligare – som jag hellre gör än att köra runt med snabeldraken, putsa fönster, slåss med köksfläkten eller annat städeri!;-)

Gillar du att städa? På torsdag när jag är ledig ska jag städa mitt lilla krypin här… 😉

Kommentarer till: "Gillar du att städa?" (38)

 1. Jag hatar att städa men älskar när det är nystädat och fräscht. Njuter verkligen av det. Tyvärr får jag inte njuta så ofta… 😦

 2. Torsdagar är dammsugarens dagar här. Gillar och gillar… Den som hatar städdagarna är Hjo-Hjo. Orkar inte fightas med dammsugaren längre.

 3. Jo, jag tycker att det är ganska ok att städa. mend et kanske beror på attd et inte händer så ofta… och då BEHÖVS det verkligen! Ha en bra städdag!

 4. Nej! Jag gillar inte att städa… men jag tycker om tillfredställelsen efteråt när hemmet är fint… den kvarten det varar! 🙂
  Kan du inte skicka en liten liten stråle tillbaks hit i alla fall! 🙂

  • OK…. Jag ska sända iväg en solstråle till Sverige, hoppas den träffar Västerås då… Jag är dålig på vädrstreck så den kan komma litet fel… i värsta fall. 😉

 5. Jag gillar att storstäda när jag får vända upp och ner på hela huset först. Då syns det verkligen att jag varit i farten. Vanlig veckostädning tycker jag är själsdödande.

 6. Nej. Det finns så mycket annat som är roligare. Men det ger en viss balsameffekt i själen – eller är det i det dåliga samvetet? – när man har gjort det.

 7. Städning är ett nödvändigt ont. Värst är att städa efter andra. Lite lättare att städa åt sig själv. Skönt att ha städat runt sig. Men hur man kan göra tv-underhållning av det är obegripligt. Vem vill titta på när andra städar???

 8. Jag gillar absolut inte att städa. Tycker det är trist och tråkigt. Men å andra sidan trivs jag så mycket bättre när det är rent och fint runt mig. Är det stökigt går min hjärna i pausläge. Så därför för att få balans i livet brukar jag plocka undan hemma varje dag och då går det jätte fort att städa 🙂

 9. Vi har hundar så här står dammsugaren framme för jämnan. Men ”städa” för mig är när Jag verkligen röjt undan och det luktar fräscht hemma.
  Har ibland testat att städa i 30 minuter, ta en paus med lite fika ed i 30 minuter, fortsätta städa i 30 min etc. Oj vad man hinner på 30 minuter när man är effektiv!

 10. Nja jo, vad svarar man på de. Skoj o skoj, alltså om jag slapp skulle jag inte sakna de men jag vill gärna har relativ bra städat runt mig, men finns de annat roligt att syssla med väljer jag ju de, men man kan o har ju inte alltid bara massa kul saker för sig 🙂 Kramiz

 11. Ibland gillar jag att städa, när jag väl har börjat så har jag svårt för att sluta 🙂

 12. Det är väl som så mycket annat här i livet…det är skönt efteråt.
  Ojoj…får ju besök i morgon….ungar som vill fira lite jul i förtid….och då får jag väl städa lite i morgon bitti…..fan 😦

  Ha de gott där borta o broderlandet.

 13. Jag gillar inte att städa men har hittat sätt att stå ut. Tar dammsugning en dag och dammtork o toaletter nästa. Lite små pauser emellan med kaffestund så går det OK. Skönt sen när det är gjort!

 14. Nej, det gillar jag inte … 😦 … Det är nog ett av de mest tröstlösa göromål jag kan komma på. Ett evighetsarbete som aldrig blir klart för att det måste göras om och om igen. Alla dessa vardagliga ”måsten” som tar tid och kraft från roligare saker.
  Det är skönt i några timmar när man gjort det, men till vilken nytta när man snart måste göra det igen …
  Tyvärr har jag nog inte så fint hemma som många andra, just av denna anledning. Hos mig stämmer nog följande måtto rätt bra, ”Bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete” … 😉

 15. Städning tillhör väl kanske inte någon av mina favoritsysselsättningar men känns helt ok att ägna sig åt ibland. Oftast är det jag som städar här hemma, vilket för det mesta inträffar när vi väntar gäster. Då är arbetsfördelningen enligt följande: jag städar och sambon lagar mat.

 16. Man blir jo SÅ fornøyd etterpå! Jeg liker å pusle rundt, vaske og ordne…

  SPESIELT nå som jeg er ca. nyoperert (høyre arm) og ikke kan gjøre det.
  Min kjære må gjøre alt… *sniff*

  Gnatt ^^

 17. Näpp, men det är mödan värt. Fast å andra sidan, hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete. 😉

 18. Jag städar bara då jag känner för det eller då jag möter en lurvig hund då jag kommer hem, Men då jag inte har nån hund så måste det ju vara dammtussarna som växt sig stora. Då är det dax….
  Ha en fin start på den nya veckan. Kramen

  • haha… ja kommer andevärldens lurviga hund och möter dig… då är det nog dags!

   Fin start på veckan… jo, det ska jag allt ha… Önskar dig detsamma!

 19. Jag gillar städa,musik på hög volym eller lyssna på radion till. Jag gillar också göra andra saker vilket jag kan låta gå före städningen om det behövs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: