Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Volda4

Så har sd offentliggjort att de tänker fälla regeringens budgetförslag i morgon.

Olyckligt, tycker jag. Sitter här i Norge och funderar på om det är väljarna eller systemet det är fel på? Ja, inte kan det vara väljarna det är fel på, politiken är till för väljarna. Alltså måste det vara ett systemfel att ett parti med endast 13 procents väljarstöd kan fälla regeringen och utlösa regeringskris.

Hade det endast blivit en omröstning så hade inte regeringen fällts, om varje block hade röstat på sitt egna förslag. Men allt går förstås inte att förutse. Om vi hade haft ett system med endast en omröstning och där det block som fått flest röster fått stöd för sin budget, ja, då hade sd förmodligen röstat på alliansens förslag. Om jag uppfattar det partiet rätt så är de ute just för att provocera makten, den egna brottsligheten talas det tyst om, medan de gärna vill införa regler och straff för andra.

Jaja, vi har det system vi har. Bara att vänta för att se hur det här kommer att utveckla sig. Nog är politik riktigt spännande ibland, även om det är med avsmak jag ser att ett parti med nazistiska rötter får så stort utrymme i svensk politik.

Kommentarer till: "Är det väljarna eller systemet det är fel på?" (14)

 1. jag tycker också det är olyckligt det som hänt och blir så arg på SD´s beteende
  och ja, kanske är det något systemfel när ett så litet parti kan orsaka sådan oro och regeringskris…
  hoppas detta utvecklar sig på bästa sätt…….men visst är det mycket oroande att SD fått så stort utrymme i svensk politik
  det är ganska skrämmande
  kram

 2. SDs skäl att fälla regeringens budget är inte sakpolitiska. De är inte ute efter att ta ansvar, bara att trycka till regeringen. Kanske ett nyval trots allt skulle vara det bästa – att börja om från ruta ett, typ. Förhoppningen då att vi får en regering på en stabilare grund – helt utan inflytande från SD .

 3. Go´kväll ! 🙂

  Är du i Norge igen eller har du varit där hela tiden?

  Ja, nu blev det lite kaotiskt. Får se vad som kommer ut av detta.

  Trevlig kväll!
  Kram

  • Jag har snart varit i Norge i fyra veckor… var hemma en period innan dess. Vet inte vilken tidsperiod du tänker på när du skriver ”hela tiden”… 😉

   Den som lever får se. Nu har i vart fall dygnets sista presskonfeens avslutats… Tur att jag är ledig det här dygnet så jag kan ha koll på det politiska läget… 😉

 4. S och Mp har inte mandat tillräckligt för att regera landet på egen hand. Så enkelt är det. Lika bra som skedde, för så kan det inte få fortsätta. Risken är väl att folk kommer att rösta lika tokigt vid ett nyval. För det är väl vad det bli småningom, nyval.

  • Jag tror också att det blir nyval innan vi får en stabilitet i en regering, oavsett hur den ser ut. Har de inte en stabil majoritet är det omöjligt att regera, tror jag.

 5. Ja, och så blev det. Konstigt är det, känns väldigt oseriöst. Hoppas att SD försvinner fortare än kvickt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: