Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Underbart med vinter?

Jag brukar sæga att jag inte gillar snø och kyla. Egentligen ær det nog snøblask och halka jag inte gillar. Hær har jag levt i snart tre veckor, igår hade vi faktiskt tøvæder, annars några minusgrader och ett ordentligt snøtæcke. Å andra sidan så finns halkan hær. Nær jag kom hit så var det endast halt på vissa flæckar, men ju længre tiden gått och desto mer snøplogar kørt på gångbanorna, desto halare har det blivit. Men de som har ansvaret grusar bra så det går ganska bra att vandra fram med broddar på skorna – utan att dratta omkring.

Ja, jag gillar faktiskt sådant hær væder. Friskt, det biter liter i kinderna, solen tittat fram många av mina dagar hær. Læckert! Och inga frakturer – æn så længe! 😉

Vad gillar du vintern? Vilken årstid gillar du bæst? VÅREN ær min absoluta favorit.

Kommentarer till: "Underbart med vinter?" (10)

 1. Mina favoritårstider har varierat genom åren. Jag har gillat våren, jag har gillat hösten och för närvarande gillar jag sommaren bäst. Men vad jag minns har jag aldrig haft vintern som favorit.

  • Vår, sommar och høst ær helt OK… æven før mig. Jag tror inte heller jag har favoriserat vintern någon gång. Inte ens som barn.

 2. Det är kustväder på vintern som är trist. Slask och halka. Varannan dags väder. Vintern är fin när det är snö, några minusgrader och sol. När det knarrar under skorna. Alla årstider har sin charm när de visar sig från sin bästa sida. Men jag ljuger om jag inte erkänner att jag längtar till vårtecken. Snödroppar har vi redan plockat in. Jag älskar att planera små och längre vårutflykter.

  • Instæmmer. Lever i vackert vinterlandskap just nu, men avundas dina snødroppar. Sådana har jag inte sett æn i år, men den tiden kommer æven før mig. Den som væntar på något gott, væntar aldrig før længe, ær ett mycket sant ordspråk!

 3. Jag hade kanske..men bara kanske…gillat vintern ifall det var snö och soligt. Annars är våren min favoritårstid också. Sommar och höst har sin tjusning de också. Kan man välja bort vintern helt? Ha det gott.

 4. Jag gillar ju vinter bara det inte är för mycket halka, snö gillar jag , gillar däremot inte sommar. är så många måsten då. man måste sola bada och njuta så dom andra årstiderna tycker jag är mer rofyllda

  • Ojdå, finns det sådana mænniskor!? Jag bara skojar, klart det finns mænniskor som ælskara vintern. Det førvånar mig mer nær du skriver att du inte gillar sommaren… Tror du ær den første som sæger så. Det finns så mycket att njuta av då, tycker jag… Du får passa på att njuta nu, så njuter jag senare under året… 😉

 5. Fy för halka och snöblask, vandrar man sedan omkring i ett par blankslitna träskor som många av våra brukare gör så ligger de där med sin brutna höft eller handled sedan. Lätt hänt oavsett skor, men broddar är bra. Köpte ett par till min mamma förförra julen med hopp om att hon skulle använda dem, sådan tur hade verken jag eller hon. Så ett brutet lårben och lite andra skavanker som hon turligt nog är bra ifrån nu.

  Jag gillar alla årstider, men inte gråtrista, slaskiga regniga vintrar….. Bäst är sommaren, sedan våren och sedan hösten.

  Jag kom hem från Australien i början på december efter fem härliga veckor. Underbart!

  Sov så gott!

  Kram

  • Ska gå tillbaka i din blogg nær jag sovit, jag har just avslutat ett nattpass. Gå tillbaka før att se om du skrivit något om din resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: