Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Fint pensionärsväder ;-)

vätternstrand

I helgen har jag uppnått ”pensionsålder”, ja det många av oss räknar som den ”rätta” pensionärsålder.

Igår när jag vandrade utmed Vättern så brusade vågorna som vid ett hav en höstdag…. idag sken solen, kluckade knappast alls, 3-4 plusgrader. Läckert. Jönköping är en väldigt vacker stad, det har jag konstaterat mer än en gång.

Trots att jag egentligen trappat ned mitt arbetande redan 2011 så känns det väldigt konstigt att jag nu kan kallas pensionär, beställa biljetter med pensionärsrabatt osv. Det kommer jag säkert att glömma ibland, i alla fall nu i början. Å andra sidan har jag tänkt fortsätta arbeta periodvis i vart fall det här året också. Jag mår bra av det, det ger stimulans, jag tycker det är kul, oftast. Allra helst som jag kan bestämma när jag vill arbeta och när jag absolut vill vara ledig.

Senast jag var så obunden som nu av måsten och tider var våren och sommaren 1957. Sedan började plikterna med att passa tider och sköta läxor p.g.a skolarbetet. Därefter har livet rullat på, toffelpackerska, kontorsbiträde, perforatris/grafiker, undersköterska, sjuksköterska, chef i olika funktioner och så åter sjuksköterska. Dessutom mamma, inte att förglömma. Ja, det är jag förstås även idag men det är inget ”arbete” med mammarollen idag. Så ser min vandring ut… Nog har jag hunnit med en hel del, vill hinna med mycket mer. Så länge hälsan står mig bi ska jag göra allt för at göra livet innehållsrikt och trevligt.

Samtidigt så är det ”bara” att inse att klockan är kvart i tolv! Konstigt att inte ens jag är odödlig. Å andra sidan kanske just jag får leva så länge så jag blir trött på livet… ja, vem vet, även om det känns avlägset den här soliga pensionärsvädersdagen!

Kommentarer till: "Fint pensionärsväder ;-)" (17)

 1. Idag är det verkligen fint pensionärsväder, det tycker både jag och Santos (han är ju med pensionär). Jag tror faktiskt alla uppskattar dagens väder oberoende av ålder. Grattis till att nu vara Passionista! Det finaste man kan vara.

  • Jo alla uppskattar säkert dagens väder, även de om som sitter inomhus och arbetar. Kanske längtar de ut och suckar litet över att inte få vara lediga… 😉

   Tack för grattiset!

 2. Grattis på födelsedagen, pensionären det blir fint det. Som du säkert läst hos mig om min vånda för mina beslut så förstår du att det blir bra till slut.
  Du som jag har ju den möjligheten att få jobba lite när man vill nu.
  Gårdagen är historia, morgondagen har inte kommit än, lev i dag.
  Kram från Skogsfen

 3. Ett födelsedagsgrattis från ett halvsiligt Teneriffa kommer hä. Har alltid trott att du var året före mig i ålder men det var visdt fel på två år. Du har hunnit mycket du. Jag har nästan bara varit skolfröken. ….

  • Tack för det grattiset! Vädret är mer läckert här än på Teneriffa idag, vad jag förstår av ditt blogginlägg och även kommentaren här. Men… trots allt så har ni det varmare än vi… 😉

 4. Ja, tänk så mycket som hinns med under en livstid. Om 3 månader är turen kommen till mig att passera pensionärsstrecket.

  • Livet rullar på… det gäller att ta vara på det och njuta av här och nu. Jag konstaterar att vi är jämgamla då… 50 års modell, inte så tokigt! 🙂

 5. Pensionärsväder – ler då jag läser rubriken … grattis på födelsedagen och till den fortsatta tillvaron. Härligt läsa din tillbakablick, en meritlista det där med många kunskaper och erfarenheter du fått genom tiderna. H&N liv är gott 🙂

  • Ja, jag ser faktiskt fram emot fortsättningen. Dagens pensionärer jag känner, många av dem lever ett mycket aktivt liv. Så vill jag också ha det!

   Tack för grattiset!

 6. Åååååhhhh! Pensionär! Det vill jag också vara! Men det blir jag först om 3 år.
  Ett underbart vårväder har vi haft här idag, med takdropp och smältande snödrivor. +7º har det varit på sina håll. Riktigt ljuvligt!

  • Då får du blunda och knega på tre år till, sedan är det din tur! Härligt känns det i alla fall.

   Snart är det vår, hoppas jag.

 7. Grattis! Skönt att kunna få bestämma när man vill jobba och varar ledig.

 8. Mors..Välkommen i klubben….Ja bilden är skitfin,synd att jag pillade lite för hårt på några små fläckar,,men jag försöker igen..Haé Kram.

 9. Jag känner igen dina tankar. Själv valde jag att gå vid 62 men hoppas in någon dag då och då på förskolan. Men så lyxigt att säga nej i går när man ville ha mig till en av de förskolor jag har jobbat på.
  Hade bestämt mig för att promenera så mycket jag orkar denna vecka och därför begränsar jag mig till att eventuellt hoppa in på fredag om jag behöv.
  Härliga, långa, promenader i solskenet till fåglarnas kvitter är balsam för själen 😉

  • Visst är det lyxigt i att bli friherrinna, även om jag kommer att jobba en hel del det här året. Det misstänker jag i alla fall… Jag har ju möjlighet att hoppa av om de inte känns bra att knega på… 😉 Att möta våren med öppna sinnen är gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: