Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Terrordåd i Europa

bild

Nu har ännu ett tragiskt terrordåd genomförts i vårt ”fredliga” Europa. Ja det kan diskuteras om vårt Europa är så fredligt. Om man jämför med en del andra områden i världen så är det fortfarande fredligt här, men världen krymper och våldet och hatet kryper allt närmare oss också.

Rädsla för att stå upp för det man tror på eller sina åsikter börjar smyga sig in i samhället. Inte bra, yttrandefriheten är viktig, tycker nog vi alla som vuxit upp här och tar det som självklart. Hörde via nyheterna att judarna ställt in sina aktiviteter i synagogor här i Sverige idag! Jag kan tänka mig att journalistkåren tänker litet annorlunda idag än för endast ett halvår sedan, via sådana här dåd smyger rädsla in i samhället, misstänker jag. Litet rädsla och försiktighet, kanske även tystnad smyger sig in i våra själar…

När jag var ung hörde jag ibland de gamla säga ”jag är glad att jag inte är ung idag”. Det var när något speciellt hänt i samhället… Då log jag mest och tyckte att de dramatiserade saker och ting litet väl mycket. Idag får jag samma känsla vid sådana här grova dåd, när jag tänker på allt hat som finns i Europa m.m. Det är en otäck utveckling som sker.

Hör det tänkandet till åldern, oavsett vilken tid vi lever i? Ja, jag tror det… i alla tider har många äldre riktat en massa kritik mot ungdomar och samhälle. Så är min upplevelse. Hur tänker du i detta?

Oavsett om det är åldersnoja eller ej så ÄR det en otäck utveckling det som sker, hatet och hotet mot demokratin! Att bara meja ned människor rakt upp och ned för att de sagt eller står för något de själva inte gillar! Jag ogillar skarpt den här utvecklingen, känner mig litet lamslagen varje gång något sådant här fullständigt meningslöst har hänt.

Vart är Europa på väg?

Kommentarer till: "Terrordåd i Europa" (10)

 1. Visst är det en otäck utveckling. Men det godas kamp mot det onda fortsätter, på samma sätt som den alltid gjort. Det viktiga är att vi på den goda sidan mobiliserar oss så att inte det onda går segrande ur striden. Vi har vunnit förr och vi ska vinna igen.

  • Det ställer jag mig bakom. Vi ska kämpa för det godas sak och vi ska vinna. Utan tvekan finns det fler goda än onda människor i världen!

 2. AnneMarie Engblom sa:

  Jag tror att många ungdomar känner samma oro över den här utvecklingen som vi äldre! Ung eller gammal…alla behöver vi FRED för att samhället ska utvecklas i rätt riktning!

 3. Väldigt otäck utveckling och man skulle faktiskt inte vilja vara ungdom idag 😦

 4. Välden har aldrig varit god men den verkar verkligen inte vara på väg att bli ett dugg bättre. Sorgligt.

  • Trots att det blivit mer otryggt i Europa så sägs det ju att världen totalt har blivit bättre. Vet inte riktigt vilka kriterier de tittat på… Vill tro att det är sant, trots att det ser illa ut… 😉

 5. Den danska statsministern pratade om att det ”öppna samhället” står mot ”mörka ideologier”. Vet inte hur man kan stoppa det mörka men är tveksam till att det räcker med att leva våra liv som vanligt, som hon föreslog. 😦

  • Men om vi, de goda krafterna backar, var hamnar vi då? Undrar litet hur du tänker att vi skulle behöva förändra oss… Jag har inget svar på frågan….

 6. Där har du en poäng ” tur man inte är ung idag”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: