Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Blodsbröder

blodsbröder

Det blev mycket kultur den här veckan. Igår kväll var jag och såg Blodsbröder som framfördes av en lokalteatergrupp. En modern version av William Russels musikal. Ett drama som handlar om fattig och rik, vänskap, lögner.

En kvinna med flera barn blir åter gravid, den här gången med tvillingar. Hon blir inte odelat glad med tanke på att mannen lämnat familjen, hon ser inte hur hon ska klara av att försörja sin stora barnaskara. Samtidigt så går hennes arbetsgivare och är olycklig och litet bitter för att hon och hennes man inte får några barn. Efter diverse förvecklingar så bestäms att dessa båda kvinnor tar hand om varsitt barn när tvillingarna föds. Endast de båda mammorna ska känna till sanningen, ingen annan, ingår i det avtal som upprättas mellan dem.

Resterande del av handlingen utspelar sig med tvillingpojkarna som huvudpersoner, hur deras liv utvecklas, hur deras vägar korsas av tillfälligheter. När de i 7-årsåldern träffas första gången och upptäcker att de är födda samma dag så blir de blodsbröder vilket innebär att de alltid ska ställa upp för varandra. Så blir det inte riktigt, ju äldre de blir, desto mer märks skillnaden i deras möjligheter i livet och med det så kommer misstänksamhet och hat med i bilden.

Teatergruppen framför stycket på ett helt suveränt sätt. Mycket musik, mycket dramatik men även roande underhållning blev publiken serverad. En tillställning som var betydligt bättre än vad jag förväntat mig… 😉 Jag önskar att den här uppsättningen med traktens duktiga amatörspelare skulle erbjudas till hela Sverige! Så bra var de! Kanon helt enkelt!

 

Kommentarer till: "Blodsbröder" (10)

  1. Såg den i London en gång. Superbra. Skulle gärna se den igen, på svenska. VAR spelas den?

  2. Länge sedan jag såg någon teater nu. Inte sedan vi flyttade till Hjo. Kan sakna Göteborgs stadsteater.

    • Det ger mig väldigt mycket med en bra teater eller en konsert. Om jag inte hade närheten skulle det inte bli så ofta som det blir nu. Ibland reser jag dock bort för att få uppleva något jag gärna vill ta del av… 😉

  3. Verkar ju spännande. 🙂

  4. Låter intressant! Går alldeles för sällan på teater numera.

  5. Att sitta i en teatersalong och uppleva de som gestaltar rollerna i en god pjäs är en fin upplevelse. Här i Skellefteå har vi Västerbottensteatern som är utmärkt. Spännande och lite djupare handling du såg!
    Tack för den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: