Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Islamiska staten

tårta

Såg ni Uppdrag granskning igår? Jag tittade på det och har inte kunnat få det ur mina tankar. Att Islamiska staten har en fruktansvärd människosyn det visste jag, men att de använder sig av så brutala, psykiska och fysiska metoder, det kunde jag inte tänka mig. Att unga män och kvinnor som växt upp i Sverige kan ta till sig den sjuka ideologin, för mig är det en gåta.

Programmet är periodvis fruktansvärt att ta del av, under vissa sekvenser blundade jag, men jag tror det är viktigt att vi är medvetna om vad som händer i omvärlden. IS långsiktiga mål är att styra hela världen! Vill du titta så finner du det här.

Jag hoppas att folk inte blandar ihop islamism och Islamiska staten. Det är två skilda saker.

Kommentarer till: "Islamiska staten" (20)

 1. Har precis sett färdigt avsnittet på SVT play. Mår illa, har ont i magen och är, på riktigt, skiträdda för dessa människor. Som inför kamera bara kan skära halsen av andra människor. Det är helt bisarrt! 😦 Och häpnade gjorde jag av att höra att Säpo ville att han skulle tala om när han skulle åka. Men på riktigt???? Han får tv-tid i tv-soffan när han eg borde grillas på en pinnstol hos säkerhetspolisen och ställas till svars för vad han gjort därnere FÖRSTA gången han var där. Han fick komma hem, vila upp sig och snart åker han igen. Hur jävla(ursäkta uttrycket!) blåögda kan vi svenskar vara egentligen? Men saft, bulle och lite terapi fixar nog allt! Herregud, säger jag bara!

  • Visst är vi tagna på sängen. Frågan är HUR människor blir så barbariska, hur folk kan bli intresserade av en sådan ideologi. Förstår man det så är det lättare att stoppa dem i tid, tror jag. Att möta våld med våld, ja, jag vet inte… Nu ska USA dit om jag förstod nyheterna rätt, vad händer då? Våld föder våld, trappas det upp än mer!? Jo, jag är också skrämd och väldigt undrande inför fortsättningen!

 2. Har inte sett det ännu men ska så fort jag hinner. Hörde bara att det samtalades om det på ett möte jag var på. Ryser bara jag tänker på det.

  Önskar dig en god natts sömn!
  🙂

  • Ryser är bara förnamnet, det är en väldigt, väldigt otäck ideologi. Att unga killar uppvuxna i fredliga Sverige har som mål att få dö ”martyrdöden”, att de då tror att de ska få de bästa platserna i himlen när domedagen kommer. Så sjukt!

 3. Det är verkligen fruktansvärt! Hur kan människor bli sådana?

 4. Usch, jag såg det. Skrämmande. Verklighetsfrämmande. Hur ska man vinna över några som vill dö? Och skrämmande att Sverige låter soldaterna komma tillbaka. Vakna för bövelen Sverige!

  Svar: Ja, det är verkligen tragiskt. Jag tror att vi tror att vi har ett mycket bättre socialt skyddsnät av vad vi har. Tyvärr.

 5. Jag såg också progrmmet i Uppdrag granskning och det var så skakande….
  Fattar inte hur t.ex. ungdomar kan dras till denna hemska och onda rörelse…
  som utför så hemska och grymma saker…..
  Det borde egentligen vara avskräckande, men tydligen inte på dessa ungdomar
  något har gått mycket fel….
  Och ja, det är viktigt att folk inte blandra ihop Islam och Islamska staten…
  övriga muslimska länder reagerar starkt och försöker få bort denna hemska grupp

 6. Nu har vi skrivit om samma sak! Ungefär.

 7. Det börjar nu på att ha gått för många generationer från kriget igen? Människan glömmer snabbt.

 8. Ska kolla på det i morgon.

  Har en bekant vars son åkte ner för att ansluta sig till IS.
  Han dog i ett slag där.

  Som förälder är det nog de flesta ggr ofattbart att deras ungar drar iväg för att kriga så….men samhället jobbar väl nu på att få till nåt….imamer engagerar sig i att stoppa det.

  Men som sagt..ska kolla programmet imorgon.

  Trevlig helg på dig

  • Tragiskt med din bekants son! Ja, jag tror inte så många i Sverige förstått hur illa det är, förrän ganska nyss. Hoppas de kan styra upp det litet här hemma…

   Trevlíg helg till dig också! Min helg ska bli trevlig…

 9. Jag instämmer. Såg programmet, eftersom det är viktigt om vi ska kunna påverka, måste vi förstå, men det går inte. Det är grymt det som sker och varifrån får länderna Syrien m fl. pengar till vapen? Tryggheten för barn och barnbarn hotas, om vi inte reagerar. Hur kan Sverige låta dem fara hem och vila sig efter skador i strid och sedan få fara tillbaka. Något måste göras, men vet inte vad. De unga pojkarna är på ngt sätt offer de lever i förort oftast och är lågutbildade, ser ingen mening med livet. De blir hjärntvättade via bilder, videor som de tar del av direkt i mobilen.
  Jag lärde mig mycket av programmet, precis som du skriver, att inte förväxla Islam och Islamska staten. Vi har 2015 och detta krigande med svenskar som deltar har pågått några år och en forskare sa att nu är det för sent att reagera. Nu gör jag kväll här. Ha det gott! Lycka till med vovven!

 10. Oj då! Blandade ihop dig med en annan Mia. Därav lycka till med vovven!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: