Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Kokbok

Detgodaenkla

Det är länge sedan jag bestämde att jag inte ska köpa fler kokböcker. Jag har flera, använder dem inte så ofta då jag söker på nätet när jag vill ha något nytt recept.

Detgodaenkl1

Så läste jag ett inlägg hos bloggaren ”Steve reflekterar” om kokboken ”Det goda enkla”, av ett enda inlägg blev jag så intresserad att jag läste mer om boken, funderade och köpte den! Idag har jag hämtat hem den från butiken och ska snart sätta mig och bläddra i den. De bilder jag visar här är de sidor jag hamnat på när jag slagit upp ett par uppslag på måfå. Båda recepten ser intressanta ut, tycker jag.

Detgodaenkla2

Inför mig själv fick jag försvara köpet med att matkulturen förändras och det ÄR verkligen läckert att bläddra i en kokbok som är så här fint upplagd. Läcker bild och så receptet strax intill.

Kommentarer till: "Kokbok" (18)

 1. Jag tycker att man behöver nya kokböcker ibland☺. Som du säger, så förändras matkulturen.

 2. Trots att jag mest letar nya recept över nätet så håller jag med om att känslan allt bläddra i en bok slår allt.
  Ha en fin dag. Kram

 3. Visst är det nåt visst att bläddra sida för sida i en kokbok .
  Ha nu en fin ny vecka.

  Kramen

 4. Det lite paradoxalt att kokböcker säljer mer och mer fast det mesta går att finna på nätet. Jag som annars söker det mesta på nätet använder nästan uteslutande recept från nån av våra kokböcker. Gamla som nya.

  • Det är kanske effekten av alla matprogram som visas i TV. Men visst, vi skulle ju komma bort från papperssamhället… och det gör vi tydligen inte.

 5. Jag har också svårt att låta bli att köpa kokböcker. Nu blir det ju bokrea och då kanske det slinker ner en ny…

  Din nya kokbok ser jättefin ut!

  Ja ska faktiskt till Kristiansund i veckan en kommer bara att vända direkt tyvärr.

 6. Jag har inte köpt en kokbok på hur många år som helst! Men den ser fin ut och just enkla recept är det som behövs. Inte åttiofjorton konstiga ingredienser och tre timmars tillagning. Du får berätta när du har lagat något.

  • Det är massor med år sedan, även för min del. Men nu gjorde jag slag i saken… Jo, jag ska berätta senare, om det är gott, vill säga… Men det dröjer av olika anledningar.

 7. Även om datorn är effektiv och bra på allt sätt så blir aldrig känslan densamma som att bläddra bland bladen i en bok, hålla i en penna osv. Själv kom jag på mig själv med att det var lite jobbigt skriva för hand häromdan. Ett klart varningstecken! Njut av din bok!

  Kram till dig!

  • Jag har fått betydligt sämre handstil sedan datorerna gjorde så stort kliv in i mitt liv! Det tar längre tid att skriva för hand, men än så länge tycker jag inte det är jobbigt på annat sätt…

 8. Vi har nog de kokböcker vi behöver nu. Margot Nycops Hälsofest från -77 är fortfarande en favorit.

 9. Gillar inte att leta recept på nätet. Vill ha en bok att bläddra i. Jag tänker att jag har kokböcker så det räcker men sedan kan jag i alla fall inte låta bli att köpa fler. En del vegetariska har det blivit på sistone och den där boken har jag sneglat åt länge. Kanske dax att slå till.

  • Jag använder nätet till mycket. Men det ena utesluter ju inte det andra… 😉 Böcker har jag också svårt att låta bli. Men tänker ofta när jag ”dreglar” över någon bok att biblioteket finns ju. Där är jag en ganska flitig besökare. Innan jag reste till Norge så var jag och lånade tre böcker. Det är bra tidsfördriv att ha både under flygresan som under väntetiden på flygplatser… 😉

   Välkommen till min blogg! Jag har redan varit inne och kollat din, tycker den ser mycket intressant ut för min del… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: