Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

kristiansund 1

Den här jobbperioden är jag missnöjd med.

Som bemanningsanställd kräver jag alltid uppdrag med minst heltid. Det är andra gången jag är på samma korttidsboende, båda gångerna har jag fått löfte om minst heltid, men fått knappt heltid. Dessutom har jag varit sjuk tre arbetspass. Alldeles för dåligt för att jag ska vara nöjd. Ja, sjukdomen kan inte uppdragsgivaren belastas för, men även om jag varit frisk hela tiden hade jag inte kommit upp i norsk heltid 35,5 timmar/vecka!

Känt mig frustrerad, jag har inte arbetat på drygt en vecka. Jag skulle arbetat natt till tisdags förra veckan sedan inga arbetspass inbokade förrän kommande natt. Kämpade dock mot en häftig förkylning förra helgen så det är länge sedan jag arbetade nu, det har blivit litet deprimerande på slutet. Sta´n är jättevacker, jag stortrivs i den, som väl är. Men med så många lediga dagar i sträck så har det inte känts bra. Jag har böcker, korsord med mig som tidsfördriv, plus promenader, radio, datorn… men det saknades mycket när jag hade så lång ledighet. Igår var jag t.o.m ordentligt nedstämd, men idag känns det bättre – jag ska arbeta kommande natt… 😉 Tänk vad litet som kan roa en kvinna!

Hur som helst nu arbetar jag fyra arbetspass per vecka de två närmaste veckorna, sedan har jag sagt att jag inte stannar längre. Bor jag på främmande plats vill jag arbeta, annars vill jag hem – om det inte handlar om semester. Flygbiljetten har jag fått i min hand idag… känns himla bra att räkna ned… Inte kommer jag att återvända till den arbetsplatsen då jag inte kan lita på de löften de ger! Det finns så många andra arbetsplatser där man får arbeta betydligt mer.

Jag har i vart fall haft tid för reflektion… och det är inte så dumt det heller. Arbetar man heltid i Sverige i saknar man ofta det!

16/100 blogg100mini

Kommentarer till: "Hemresebiljetter i min hand" (18)

 1. Det kan ju inte vara så billigt att resa så långt så klart att man då vill jobba.
  Ja,kvinnor är lättroade,ibland-:)
  Fin dag önskas!

  • Resa och boende fixar bemanningsföretaget, det ingår i vår löneförmån.

   Tur man har barnasinnet och kan le och fröjdas åt de små sakerna… 😉

 2. Håller med, det måste ju vara klart och tydligt hur mycket du ska jobba. En heltid minst om man är borta skulle jag vilja ha!

  • Enda stället som jag inte fått arbeta heltid. På många ställen får man arbeta betydligt mer. Det är litet på vinst och förlust, man vet i regel inte på förhand hur mycket det blir.

 3. Grrrr…förstår att du blir besviken. Men fattar inte hur de kan göra så?

 4. Vi gjorde oss en Norge-resa i början av 80-talet. Minns Ålesund som särskilt vacker.

  • Ålesund ligger inte långt härifrån. En del svenskar påstår att Kristiansund är lika vackert som Ålesund… Jag vet inte, har inte varit i Ålesund, men vackert ska det vara där. En del säger att det är Norges vackraste stad.

 5. Vet inte hur det är att jobba på bemanningsföretag men tycker att det verkar lite osäkert. Funkar det bra eller är det för att du inte har båt annat val?

  • Det är självvalt. Jag hade aldrig kunnat arbeta halva året i Sverige och leva på den standard jag gör. Att jag arbetar så här är att jag vill amortera så mycket som möjligt på mitt bostadslån innan jag går i pension. Lönerna är så mycket högre i Norge.

 6. Får man inget slags kontrakt om arbetstiden innan man börjar? När man blir sjuk känns det alltid bästa att vara hemma tycker jag. Där kopplar man av på ett annat vis. Då åker du snart hem?

  • I regel inte. Jag har ett avtal med bemanningsföretaget om arbetsrättsliga regler. Sedan är det endast en överenskommelse runt själva uppdragen. Bemanningsföretaget är ju bara mellanhand… uppdragsgivaren ville ha dit mig… lovade heltid… la schema strax under heltid… Inte snyggt. Jag brukar i regel få arbeta betydligt mer än heltid. Det är helt OK när jag är ledig så mycket som jag är. Jag vill arbeta mycket när jag är i Norge och sedan njuta av ledighet hemma.

 7. Hemska tanke. Att få jobba för lite, :-D. Men, inget ont som inte har nåt gott med sig. Reflektionstid är alltid bra.
  Är jag riktigt trött kan även jag längta till ”nattpasset”.

 8. Jag förstår vad du menar. Om man åker bort för att jobba vill man förstås jobba. Ledig vill man vara hemma.

  Hoppas att du får andra uppdrag snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: