Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

mossor

Att bankanställda har väldigt bra pensionsavtal har jag förstått, de kan gå i pension i tidig ålder med full lön, så pension är det egentligen inte.

Nu läser jag också att bankanställda har betydligt bättre räntevillkor än vi som enbart är kunder på banken. Det är inte konstigt att banker tar avgifter på precis allting. Jag har arbetat massor med år, de förmåner jag haft utanför de som kollektivavtalet reglerar är att jag fick dagstidningen gratis, den tidning jag arbetade på under flera år. Är det inte dags att ta bort sådana här löneförmåner. De anställda borde ha så bra löner så de kan betala sina tidningar eller sina lån som alla andra! Någon måste betala kalaset – och det är givetvis alla vi andra kunder som gör det! Tycker du det är rimligt?

Hur länge ska våra banker få behandla oss kunder på det sätt de gör? Den dag det blir demonstration mot storbankerna kommer jag att gå i det, trots att jag aldrig demonstrerat tidigare!

21/100 blogg100mini

 

 

Kommentarer till: "Bankanställdas räntesubventioner" (15)

 1. Bankanställda får förmånsskatta på deras bättre räntevillkor. ”Förr” var det riktigt bra villkor men idag gör det inte så stor skillnad mot för den som själv kan förhandla ner sina lån och nej – jag jobbar inte på bank 🙂

  • Nåja, det måste gå med vinst för dem i alla fall, annars borde räntesubventionerna vara borta. Än större anledning att inte vi bankkunder ska stå för notan!

 2. Banker är tjuvar i största allmänhet…men måste ALLT vara exakt LIKA överallt? Kan det inte få finnas vissa förmåner hos de arbetsgivare som vill?

  Bättre att ta bort räntesubventionerna helt. Varför ska de som lånar slippa skatt medan de som inte lånar får betala fullt?

  Trevlig kväll!

  • Ja det är också ett förslag. Tror du det vore genomförbart? Jag tänker på bostadsmarknaden… massor med folk som inte lyckas hyra utan måste köpa sin bostad. Skulle de kunna finansiera det utan subventioner?

   Arbete ska avlönas med pengar, inte med andra förmåner.. så tänker jag mer och mer ju mer jag tänkt på det under dagen sedan jag skrev inlägget… 😉 Ja, så tycker jag.

   Dessutom kan man fundera på om det är skälig att vissa ska ha såå goda löneförmåner… BÅDE att kunna lämna arbeslivet 3-4 år tidigare än de flesta andra med full lön (eller nästan full lön) + räntesubventioner? Tycker du det är rimligt?

   • Fram till 90-talet var räntesubventionerna 100 %. Nu är de 30 %. I framtiden kommer de att var 0 eftersom staten inte kommer att ha råd att ge bort pengar på detta sätt. det var 40-talisterna som fattade dessa beslut om 100% avdrag som de sedan själva utnyttjade och blev skuldfria i sina villor som de sedan tjänat förmögenheter på. De behöll också höga pensioner till sig själva. Alla födda efter 1955 har fått lida för deras girighet och slöseri.
    Går det att ta bort räntesubventionerna helt? Ja, fast i etapper och på sikt. Det är förstås inte populärt hos många väljare, därför väljer man i första hand att införa armorteringskrav på nya låntagare. Såklart våra barn ska betala för vad 40-talisterna ställt till med.

   • Ja, jag kan hålla med dig att ekonomiska system går att förändra om det görs etappvis och att villaägarna har gynnats, mer än rimligt. Pensionssystemet måste bara göras något åt, det blir fler och fler fattigpensionärer i vårt land och det är inte rimligt med tanke på de med bäst ekonomi bara fått det bättre och bättre under lång tid.

 3. Jag håller med dig. Dom borde ha råd att betala vanlig ränta

 4. Vill svära …. borde skaffa mig mer insikter för att få utsikter … eller något i den stilen platt svar.

 5. Jag arbetar i bank. Blir jag blockerad nu? 😉
  Precis som Maria skriver blir vi förmånsbeskattade om vi utnyttjar vår ränteförmån.
  Förmåner förekommer nog inom de flesta branscher.
  Våra pensioner har våra fackförbund förhandlat fram till oss och det är jag tacksam för. Det är synd att ”allmänheten” tycks tro att vi som är bankanställda täljer guld med smörkniv.

  • Nej, du blir inte blockerad. En av mina vänner har varit bankanställd. 😉

   Om det förekommer förmåner inom de flesta branscher är jag mer tveksam till. Jag har varit anställd som kontorist, inga förmåner. Tidningsgrafiker – ja då fick jag dagstidningen gratis. Sjuksköterska – inga förmåner. Självklart ska förmåner beskattas, tycker jag.

   Nej, jag tror inte ni täljer guld… men jag ser ju hur vi som kunder belastas på avgifter på det mycket. En bank utan kontanter tycker jag dessutom är ett svek mot barn och gamla. Barn älskar att spara pengar i sparbössa. Men vad blir moroten när banken inte vill ha dem!?? Många äldre vill ha pengar, är inte banken till för kunderna? Ja, det blev många frågor, men banker är något som irriterat mig mer än en gång… 😉

   • Många är irriterade på bankerna, det får jag dagligen ta emot.
    Jag ska inte belasta dig med detaljer om hur min vardag ser ut, men vi hittar faktiskt lösningar till de flesta av våra kunder. Det ligger ju I vårt intresse att kunderna blir nöjda och vill stanna kvar hos oss.

   • Det låter ju bra det… Jag blir också nöjd ibland… som väl är.

    Det är bevisat att vi bankkunder är väldigt trogna, flera undersökningar visar på det. Kanske mer trogna än vi borde vara… Jag har varit trogen min bank hela livet, av bekvämlighet, inte för att de är så djäkla bra. Kanske dags att utmana bankerna, se vilka som kan ge mig bäst villkor. Som anställd är man ju inte banken, även om man är ansiktet utåt.

    Uppskattar litet mothugg och tror nog du tål det.. 😉

 6. Nej, jag är inte banken, det vet jag. Men vem får ta emot kritiken, ansikte mot ansikte i vardagen? Min vd eller jag..?
  Såklart du ska jämföra bankerna mot varandra, det är det som är vitsen med den fria konkurrensen. Jag jämför priser, men också kvalité och service när jag köper varor och tjänster. Lycka till!

  • Absolut kvalitet och service är viktigt och det är därför jag under ganska lång tid har tänkt se mig om. Har dock inte känts som jag prioriterat det tillräckligt än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: