Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Överviktig

kristiansund2

Så har jag landat på hemmaplan igen, lika skönt varje gång.

När jag reser hemifrån så kan jag kolla vikten på resväskan så jag vet om jag behöver packa om. Den möjligheten har jag inte när jag reser hemåt. Jag la ned fler böcker i resväskan när jag reste hem än när jag reste till Norge, böcker är tungt, men jag hade ju ätit upp min ost och gjort av med en del annat jag hade med mig så jag trodde det skulle gå bra.

På flygplatsen visade det sig att resväskan vägde 1 kg för mycket. Jag blev uppmanad att flytta över någon bok eller något annat från resväskan till mitt handbagage för de är så noga med att inte godkänna ett enda kilo som övervikt längre. Nej, jag ville inte. Hon försökte övertala mig, men jag sa att jag betalar hellre. Efter att ha jobbat natt så var jag inte ett dugg pigg på extrabesvär. När jag äntligen hade stängt igen min resväska och skulle gå ut med en kasse jag trodde det var sopor i – visade det sig att det var mina arbetsskor. Dem var jag ju tvungen att ha med hem. Stoppade dem i handbagaget, tog en del plats faktiskt. Eftersom jag hade arbetat natten innan avresa så kände jag mig inte så sugen på strul med att packa om.  Den omtänksamma kvinnan gav sig och så fick jag betala 250 NOK för ett kg:s övervikt! Jag har haft övervikt tidigare, men tror inte det varit så dyra kilon…

Man får förstås vara glad för att människornas överviktskilon inte är lika dyra. Tänk om de utgick från BMI och vi skulle betala extra för de kilon som är över det som räknas som överviktsgränsen, ja då skulle flygbolagen kamma hem pengar! Vi i västvärlden blir ju allt tyngre som bekant, år efter år. Egentligen kanske det inte vore så dumt i stället för att försämra anställningsförhållanden för sin personal.

Om någon undrar, jo, om det hade varit straffpengar på de mänskliga överviktskilona med samma kgpris hade jag fått pungat upp med några hundralappar till… 😉 Man får vara glad för det lilla… 😉

30/100 blogg100mini

 

Kommentarer till: "Överviktig" (11)

 1. Per-Anders sa:

  När man reser med Ryan Air får man betala för allt incheckat bagage. De senaste gångerna jag flugit har jag gjort det med Lufthansa och SAS. Aningen dyrare biljetter men billigare i långa loppet. Hos dem ingår bagaget i priset.

  • Lågprisbolagen har jag aldrig nyttjat, kommer aldrig att göra det heller. Bagage upp till 23 kg ingår hos SAS som jag reste med igår, men jag hade 24 kg… därav extraavgiften.

 2. Välkommen hem!
  Så retfullt med ett enda kilo övervikt. På ett sätt är det ju bra att de är bestämda med övervikten för ett kilo hit och ett kilo dit kam ju bli några tillsammans.

  När vi åkte hem från AUS hade jag överkilo men eftersom personen som jag vägde min väska tillsammans med hade undervikt så gick det på ett ut.

  Nu har det slutat regna hos mig 🙂

  • Tack för välkomsthälsningen!

   Jo retfullt med 1 kg, men får vara glad att de inte var fler.. 😉 Smart att väga in tillsammans när någon inte fyllt sin kvot.

 3. Tips – vi har köpt oss en handvåg. Mycket bra när man hem från sina utlandsvistelser. För att kunna se hur mycket vin man kan forsla hem, vilket vi har slutat med. Men ändå. Sist hade vi med oss en tung burk med anklår.

 4. Hahah,och det vill Du att man skall tro på? Småländska och sådant slöseri,ånä. Ta den om rödluvan också när Du ändå är igång och drar valser:-)

 5. Där fick flygbolaget lite extrainkomst för att du snällt jobbat natt. Sånt är livet. Ibland väljer även jag att betala bara för att jag inte ”orkar” göra mig besväret. Ibland är det klokt göra så när man kan. Ja, ja tänk om man skulle betala skatt på sin övervikt. Där kunde staten dra in en slant. Hmm…

 6. Tände lite på BMI kopplingen …. kommer du att utveckla systemet kanske? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: