Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Ommöblering i politiken

badstrand

Den som läser dagstidning eller lyssnar på nyheter via andra medier kan inte ha undgått att höra att kd har fått en ny partiledare idag. Ebba Bush Thor är hennes namn och hon var tydlig med att det var högerpolitik som ska föras i kristdemokraternas namn.

När jag inte är anhängare till det partiet är det lätt att luta sig bakåt och dra på munnen, men sedan läser jag att hon ger signaler om att hon vill arbeta för att vårdpersonal ska kunna vägra vissa arbetsuppgifter! Det gäller förstås vårdpersonal som har som arbetsuppgift att utföra eller delta vid abortingrepp. Inte tror jag att hon kan rucka på det, i så fall är det verkligen dags att hoppas att kd åker ur riksdagen vid näsa val! T.o.m Alf Svensson verkar dra öronen åt sig… 😉 Vart är hans gamla parti på väg, tyckte jag mig tro att han funderade över…

Måtte de högre makterna inte stå Bush Thor bi i detta arbete… 😉

Det har nämnts vid flera tillfällen att hon ”går fram i rutan” och att det ses som ett stort plus. Visst är det bra med en ledare som har karisma, men nog är det viktigare vilket budskap som förs! Jag hoppas aldrig vi blir så utseendefixerade och så fixerade av framställningen att vi glömmer bort budskapet.

56/100 blogg100mini

Kommentarer till: "Ommöblering i politiken" (4)

  1. Jag röstar inte på det partiet men det är nog ett smart val att flytta höger ut eftersom både de övriga allianspartierna och socialdemokraterna trängs i mitten.

  2. Tror som Gunnar att det är för trångt i mitten. Just nu är det väl bara MP och V som skiljer ut sig och är ”radikala”, förutom SD i invandringsfrågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: