Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Moderaterna

varning

Jag förvånades över moderaternas tydliga svängning mot mitten för åtta år sedan, alltså när de kommit i regeringsställning. Det hördes inte så mycket från moderaterna på högerkanten, konstigt nog, tyckte jag. Kanske är förklaringen att alla moderater, både de ”nytänkande” som de mer traditionella kunde enas om skattesänkningarna.

Nu är inte alliansen i regeringsställning och moderaterna har försvagats ordentligt, kanske mycket beroende på att Reinfeldt lämnade. Samtidigt så tror jag den här försvagningen hade kommit även om han suttit kvar. Det senaste året uttryckte hela hans kroppsspråk att han var trött på skiten, hade inget nytt att komma med.

Moderaterna är inte mina favoriter, långt ifrån, det har läsarna som hängt med ett tag för länge sedan noterat. Trots det kan jag känna litet medkänsla med deras nya partiledare, hon har hamnat i ett getingbo, tror jag, där partimedlemmarna drar åt olika håll. När man är ny som ledare behöver man litet lugn och ro i leden för att komma in i sin nya roll.

Tiden får utvisa hur politiken utvecklar sig. Det blåser och gungar i många av de svenska partierna.

71/100 blogg100mini

 

Kommentarer till: "Moderaterna" (8)

 1. Höger och vänster samma sak, bara byte av motståndare men samma argument i ny skepnad…

  • Det kan jag inte hålla med om… Men visst har sossarna dragit sig mer mot mitten än vad de varit tidigare… Trots allt finns en annan grundtanke hos dem än hos alliansens partier. Så tycker jag alltså.

   • Jag tänkte nog inte lika djupt som du gjorde.
    Tag tänker närmast på argumentet att det är andra (block)sidans fel.

   • Ja, det kan jag instämma i… Å andra sidan, första årets politik är ju mycket påverkan av föregående politik. Men sedan kan man inte gärna skylla på föregående politik…

 2. Tycker det speglar samhället för övrigt, Det är oroligt över allt. Det måste tydligen blås lite hela tiden.
  Det är skönt ibland att avskärma sig.

  Ny vecka, nya möjligheter!

  Sv; Full tank i bilen. Så när jag sa till pappa att bensinen till gräsklipparen var slut så tyckte han att jag skulle slanga från bilen. ”Aldrig i livet” sa jag, en gång aldrig mer. Känner smaken fortfarande bara jag tänker på det trotts att det var 20 år sedan. Ska snart upp igen för att klippa klart. Nu är jag hemma och kortet tillbaka i plånboken.

  🙂

 3. Tyckte att Jan Björklund log huvudet på spiken i gårdagens tv-debatt när han sa att i sossarnas Sverige är avundsjukan större än sexualdriften. Vad nu detta har med moderaterna att göra?

  • Jag missade debatten igår, ska se om den finns hos svtplay. Jag vill gärna se…. Ok.. kanske speglar det hans egen sexualdrift eller hur fick han till det? Vad vet han om svenska sexualdriften?

 4. Tänk så många svenskar som kommer åka till auschwitz för sol o badsemestrar i sommar.😁😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: