Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Sommarmånad

amburger

Så är vi inne i en av de ”riktiga” sommarmånaderna och värmen kommer om någon vecka eller två, tror jag. Både till Norge och till Sverige. Helt perfekt, tycker jag. Bättre sent än aldrig.

I väntan på värmen ska jag ut på litet utflykter har jag tänkt. Under den här veckan kommer jag att ha min femdagarsledighet. Känns skönt, efter ett intensivt jobbande.

Jag har arbetat med en norrman ikväll som var väldigt intresserad av Sverige och svenskarnas syn på Norge! Trevligt! Kul med människor som visar intresse, ställer frågor så man får tänka till litet. Han berättade även litet om temperament och attityd i de olika delarna i Norge. Här på Sörlandet jag är påstod han att de säger ”jag känner mig litet irriterad” när de är förbannade… lugnt och sansat… sedan är det inte mer med det. Uppe i Finnmark är det mer tydligt, där märker man när någon blir förbannad, tydlighet både i kroppsspråk och ordval, påstod denne man. Kul att höra.

92/100 blogg100mini

 

Kommentarer till: "Sommarmånad" (6)

 1. Bra kommentar… användbar… tror att jag ska bli lite sörländsk a la Norge…. Ha en bra långledighet.

  • Man har nog det temperament man har. Sedan tror jag man kan arbeta med sig själv i den riktning man vill förändras…. Till viss del.

 2. Tack för detta inlägg; kul för en något bortkommen norska att något sitter kvar i uppfattningen, tiden ändras ju… 🙂

  • Aha… det verkar som du instämmer i tankarna. Han sa även att de från Rogaland är litet ”här kommer jag”, går före i köer osv… De har blivit sådana sedan oljan gjort dem rika…. Snacka om generaliseringar… men litet kul tycker jag det är med generaliseringar ibland… Man får dock ta dem med en nypa salt.

 3. Så spännande och roligt möte med Norrmannen som berättar lite om folket i Norge. Hoppas att du får fina utflykter nu då du har ledigt. Kanske lite varmare oxå.
  Kram på dig.

  • Sådant förgyller tillvaron här, när man träffar ”intressanta” människor här. Alla människor är mer eller mindre intressanta, men vissa tilltalar en mer än andra. Jag gillar dem som det blir för mig intressanta samtal… och inte bara om TV, bilar, o.dyl… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: