Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Farsund

Vad fascineras du av?

Jag fascineras av norska naturen gång på gång. Idag har jag åter varit ute på en geocachingtur och sett vackra platser, vackra vyer. Nog blev det knatande uppför idag också, även om min tanke var att jag inte skulle gå i några backar den här dagen… 😉 Men Sörlandet är absolut inte platt. Fascinerades mer än en gång över det vackra landskapet, framförallt när jag såg ut över bygden och vattnet. Vatten tilltalar mig. Men en plats som var väldigt vacker såg man endast litet vatten, desto mer kalt berg och längre bort skog, mycket tjusigt.

Dessutom kan jag fascineras av andra människor… men det är en helt annan sorts upplevelser.

Vad fascineras du av? Eller har du sett så mycket att du inte har förmåga att stanna upp och bara förundras över något som är vackert! De första vitsipporna fascinerar mig bl.a – varje år! 😉 Vackra fönster eller dörrar fångar också mitt intresse, ja, det finns mycket som är vackert att upptäcka om man inte har för bråttom här i livet.

Givetvis fascineras jag även av svenska landskapet. Sverige är ett väldigt vackert land, t.ex E4:an från Gränna ned mot Jönköping – det är inte många vägar, kanske ingen, som slår den sträckan när det gäller naturupplevelse!

Trots att Sverige finns tycker jag att Norge är ett av världens naturskönaste länder, kanske det allra vackraste.

96/100 blogg100mini

Kommentarer till: "Vad blir du fascinerad av?" (29)

 1. Naturen,absolut. Som du beskriver, natur vid vatten. En blomma kan vara fascinerande liksom en fjäril. Mest av allt fascineras jag av IKT och den teknik som hela tiden utvecklas. Att få en app nedladdad till telefonen att skriva blogg utan kabel…att kunna kimmunicera med andra….med banken….ha quiz via nätet…..svara på din fråga i fåtöljen långt från nätuttag….

 2. En liten fascination i naturen, en större, en blomma en trädtopp. Av människor fascineras jag titt som tätt, för att inte tala om målningar, träsnitt och mycket mera. Bloggar faktisk också numera. Är enligt en god vänn lätt att fascinera! 😉 ibland fascineras jag av mig själv då jag får till något med datorn eller annat tekniskt … människor med svår sjukdom, missbrukare mm som strävar sig genom dag för dag. Jobbar med blinda och synskadade på min abetsprövning nu om dagarna, det är fascinerande och lärorikt. Ha det fint på Sörlandet!

  • Just nu är jag så uppslukad av naturen… men visst finns det mycket att fascineras av. Tack för att du delar med dig av dina tankar i ämnet.

 3. Jag fascineras av mycket men mest av havet och naturen i olika skepnader.
  Hade sett fram emot en resa med Hurtigruten i augusti, men den inhiberades 😦

  • Jo, ju mer bloggvännerna räknar upp desto mer inser jag kan fascinera mig. Betyder det att jag inte stagnerat helt och hållet? 😉

 4. Det är Sveriges nationaldag och jag tycker att vi bor i ett vackert land. Men dom finaste landskapsvyerna i världen finns i Norge tycker jag. Vi brukar titta på TV-programmet ” Där ingen trodde att nån kunde bo” Det är fascinerande.
  Men jag tror inte jag vill bo nån annanstans än i Sverige.

  • Jag känner likadant. Norge är verkligen mitt ”andra” hemland, men jag kan inte tänka mig att flytta hit. Har du läst boken med samma namn? Mycket fascinerande… Minns inte författarens namn.

 5. Det finns en växt som endast öppnar sig för pollinering åt en enda sorts insekt genom att denna ändrar frekvensen på vingsurret när den närmar sig och tonen då blir ett A eller om det möjligen var C – det är fascinerande! Överhuvudtaget alla dessa häpnadsväckande sätt som djur och växter har utveckat för överlevnad under miljontals år. Naturfotografer och -filmare som lyckats visa detta är beundransvärda.
  Norge är bedövande vackert och du är lyckligt lottad som får tillbringa mycket tid där.

  • Naturen är finurlig… det finns hur mycket som helst att lära för den intresserade. Tack för den här informationen som jag gissar du hämtat från någon av Lars Lerins böcker?

 6. Nej, det var nog från TV, den ”Levande Planeten”, tror jag. Minnet är bra men fascinerande kort! Jag ser åtminstone fenomenet framför mig även om jag glömt hur-var-när-vad! 😀

 7. Jag fascineras av människans psyke och mekanismer. Och av hästar. Och mycket annat.

  • Människor är nog det mest spännande som finns, även om jag ibland blir uttjatad av alla nya kontakter jag har runt mig. Då handlar det inte om patienterna utan personal, medboende… 😉

 8. Per-Anders sa:

  För att inte tala om Norrland… Skogarna, vidderna. Norge är mycket vackert, håller med om det. Jag har också fascinerats av den norska naturen. Jag hoppas jag aldrig upphör att fascineras, både av natur, städer och människor.

  • Den dag man slutar fascineras har man väl nästan upphört att glädjas, att leva… ja helt enkelt resignerat, misstänker jag.

 9. Naturen skiftar så från plats till plats och under årets gång. Det tycker jag är fascinerande. Människor som kan fundera ut saker som kan hjälpa andra och att de flesta sjukdomar går att bota idag….det finns mycket att fascineras av och det tillkommer nya saker hela tiden.

 10. Förstår att Norge bjuder på fina naturupplevelser. Jag ska också dit för att uppleva, eller vem vet kanske även jobba. Jag fascineras dagligen, allt från de fina lupinerna med alla tänkbara färger som växer i vägrenen längs med E22 mot Kalmar. Alla blommor på träd, buskar och trädgårdar. Söta svanungar som guppar runt med sina föräldrar……listan kan göras hur lång som. Jag är en riktig livsnjutare.

  Ha en fortsatt fin kväll!
  Det ska jag, för utåt öarna är solnedgången fantastisk. Den hinner knappast inte gå ner förrän den är på väg upp igen. Sådana jobbnätter är fascinerande!

  🙂

 11. Visst är naturen det första jag tänker på. Men även möten med nya människor fascineras jag av. Vi bor i ett fantastiskt land där vi kan röra oss fritt och verkligen har chansen att se allt detta fantastiska som framför allt nu på försommarn är sååå vackert.
  Kram på dig.

 12. Oj, det var en svår fråga, åtminstone för mig att svara lättvindigt på. Detta drog igång mina tankar rejält …
  Det är så mycket som kan fascinera mig, av både stort och smått …
  Vackra vyer, landskap och natur! Absolut, ja …
  Människor! Utan tvekan …

  Men det som ger mig min största fascination är nog det som är allomfattande. Vår existens och tillvarons beskaffenhet, med liv och död i cykler. Universum och rymder som är omöjligt att förstå.
  Filosofiska tankar fångar mig ofta …
  Hur kunde det bli som det blev, och varför är det som det är?
  Hur mycket är öppet, och hur mycket är fördolt? Tillvarons frågetecken och självklarheter i en salig röra ….
  Livet … som både är gigantiskt stort och obegripligt litet … allt och ingenting på samma gång …

  Men i mina enklare stunder … hehe … räcker det att sitta på en kobbe i skärgården och förundras över hur skönt livet kan vara. Vågor i rörelse mot strandkantens stenar är tillräckligt fascinerande. Liksom vindens musik i skogens trädkronor, eller solens ljus genom bladverket …
  Och jag är väldigt fascinerad av hur gott ett glas whisky i kvällssolen kan vara … 🙂

  Kramis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: