Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Oryx och Crake

OryxoCrake

Idag läste jag ut Margaret Atwoods bok ”Oryx och Crake”, en fantastisk historia på många sätt.

Det finns många bottnar i den, olika personer tolkar in olika saker, men det som går igenom till alla tror jag handlar om människans förstörelse av vår planet. Vid sidan om den tolkningen så läser jag in ett längre perspektiv, tidernas högkulturer och fall, alltså hur den högkultur vi lever i är en i raden på alla högkulturer som har vuxit fram, haft sina glansdagar för att sedan försvinna.

Ett kusligt perspektiv som utgår från vår egen tid…. Vi får följa Snömans resa mot människans utrotning… ja, det handlar även om arters utplånande, i detta fall av den mänskliga arten, medan andra arter växer fram… Allvarliga och skrämmande visioner, samtidigt så finns det en hel del humor i boken… 😉

Vet inte om ni blir klok på den här recensionen!? Men svårt att greppa boken kortfattat. Emellanåt var jag nog litet förvirrad av allt som hände, hade svårt att få grepp om det hela, samtidigt var det en intressant, skrämmande historia som bör leda till eftertanke hos envar som läser den.

Betyg 4/5.

Kommentarer till: "Oryx och Crake" (10)

  1. Får lägga in i läsalistan. Nu finns det en tid för sådant. Tack för tips!

  2. Boken verkar onekligen intressant men ämnet känns lite tungt?

  3. Åh, den vill jag läsa! Kollade och det är visst första delen i en triologi. Tyvärr finns den inte som e-bok (det har blivit uteslutande såna de senaste åren) men jag får väl bekväma mig iväg till bibban, då. Tack för boktipset!

  4. Den har jag läst tillsammans med Kulturkollo, där vi lämnat kommentarer under två veckor. Jag gav betyget 4 av 5. Blev sugen på att läsa fortsättningen Syndafloden och Makadamm någonting. trevlig helg!

  5. Tack för tipset! Verkar var en bok som jag skulle gilla. Ha det bra.

    • Ha det gott själv! Tycker det är kul om någon nappar på de böcker jag gillar… ibland gillar man samma slags böcker… ibland inte… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: