Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Bygg nu!

hus

Miljonprogrammet är ett känt begrepp och effekten av det arbetet blev att bostadskrisen i Sverige på 60- och 70-talen försvann.

Därefter hade vi en tid i vårt land då det inte var speciellt svårt att finna en lägenhet.

Under ganska lång tid har vi nu åter hört att det är svårt att finna lägenheter, ungdomar kan inte flytta hemifrån och det beror inte enbart på hög arbetslöshet, utan just på att de inte finner lägenheter. Äldre kan inte flytta till mindre boende för de finns inte eller att de som finns är alltför dyra. Det blir billigare att bo kvar i stort boende trots att de önskar ett mindre.

För några veckor sedan läste jag någon artikel, minns inte var eller av vem skribenten var. Där förklarades boendekrisen delvis med att ”samhället” (politiker) inte vågar/vill dra igång en massiv insats av byggnationer igen, liknande miljonprogrammet. Det förklarades med att marknaden för bostadsrätter då skulle försvagas, bostadsrätterna skulle falla i pris och vad händer då!? Visst jag förstår tänkandet, bor i en bostadsrätt som var dyr i inköp och skulle förmodligen drabbas, men inte tycker jag att detta är ett hållbart argument. Idag upprepades denna förklaring i ett radioprogram, Kluvet land. Folk måste förstås ha någonstans att bo!  Att ungdomar ska behöva bo hemma hos föräldrarna i vuxen ålder är inte sunt. Att folk ska bo i andrahandslägenheter och behöva flytta runt av den orsaken gång på gång är inte acceptabelt. Trots det är det inte ovanligt i dagens svenska samhälle.

Det finns mycket att göra för politkerna för att förbättra svenska samhället. Bygg nu och bygg mycket! 😉 Det gynnar arbetsmarknaden, fler kommer i arbete vilket ger mer klirr i skattekistan! Och folk får möjlighet till eget boende! Bara fördelar! Vad väntar ni på?

 

Kommentarer till: "Bygg nu!" (6)

  1. Absolut! Det ska finnas möjligheter att hyra en lägenhet… alla har inte råd att köpa… och att behålla.

  2. I Gbg och Sthlm är det förstås mer eller mindre hopplöst på bostadsfronten. Och att ha barnen hemma tills de fyller 30 är ingen hit. Detta har dock inte drabbat oss – eller våra barn. Och vi har inte köpt bostad åt någon av dem. Bostäder behövs. Men bygger nya östra förorter i Göteborg så undrar man vilka som vill bo där. Ingen är min gissning. Knepigt.

    • Det nya bostadsbeståndet ska förstås inte se ut som husen på 60- o 70-talen… Bostadsbristen är nog mer utbredd än Sthlm och Gbg är jag ganska säker på.Tror inte det är speciellt lätt att få lägenhet i Jönköping om man inte har hyfsat hög inkomst eller kontakter. Nya fina bostadsrätter har det byggts massor med här de senaste åren ochdet tror jag inte är lösningen.

  3. Kan hålla med om det. Kan inte vara ok att en ung människa med fast anställning (men inte miljonlön) inte kommer sig hemifrån pga bostadsbrist. Det var svårt för min mans son. Lättare för studenter och dem med barn.

  4. Per-Anders sa:

    Precis. De som köpt jättedyra bostadsrätter måste vara medvetna om att de tar en risk. Bostäder finns för att vi ska bo i dem, inte för att upprätthålla nåt sorts spekulationsspel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: