Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

 

höstdag

När jag är ledig lever jag som många pensionärer gör. Planerar och utför inköpen på dagtid då det är ”lugna gatan” i butikerna. När jag kom till ICA Maxis parkering igår vid 10.30-tiden så var det jättemycket bilar på parkeringen och då fanns det förstås mycket folk även i affären. ICA Maxi har mycket, men inte är det väl där man julhandlar. Julmat är det litet väl tidigt att köpa nu. Varför så många var där just då, ja, jag vet inte… kanske julhandeln, kanske något annat som drog, i så fall var det något som inte jag kunde upptäcka!

Har ni börjat köpa julklappar än? Nästa vecka ska jag göra min start. Jag köper inte många julklappar, men några blir det och i år ska jag vara ute i litet bättre tid än jag brukar vara. Det är i alla fall mitt mål.

Idag har jag också lagt märke till att diverse utomhusbelysningar inför julen har monterats upp. November är mörk och visst behövs litet ljus på våra breddgrader!

Kommentarer till: "Julhandeln har visst redan börjat" (17)

 1. Jag brukar köpa julklappar kvällen innan julafton. För övrigt gillar jag inte julklappshajpen som brukar infinna sig varje jul. Känns ganska onödigt att köpa krystade julklappar som ingen ändå vill ha. Jag har nog ett litet släktskap med Karl-Bertil Jonsson tror jag.

  • Jag försökte avskaffa julklappar mellan oss vuxna, men det gick inte. Men det är endast jag och mina söner med familj som skiftar, så det går an. Dessutom är vi ganska måttliga. 😉

 2. Visst kan det vara julhandel redan. Den har varit igång länge här. För att inte tala om alla julmarknader där vissa började i oktober redan …
  Suck. Det är mysigt med jul, men jag vill inte ha den för tidigt … Man hinner ju bli mätt på den innan vi ens kommit in i advent …
  Kramis

  • Förmodligen är det så. Dumt att vänta till sista stund. Litet ”lagom” julfirande gillar jag också… Sådär lagom svenskt svar… 😉

 3. Några julklappar har jag nog handlar. Köper lite kontinuerligt under året.

 4. Vi ger bara julklappar till barnen, och sen spelar vi vuxna julklappsspelet i stället. Då behöver man bara fundera ut en endaste julklapp till en förutbestämd summa. Någon jul har vi i stället haft en ”hemlig tomte” men man köper ändå bara en julklapp. Trevlig helg

 5. Har tjuvstartat adventsfirandet med att sätta upp mina adventsljusstakar i fönstret…
  Det är en vecka kvar, jag vet.
  Men det piggar upp!
  Först i kvarteret så vitt jag kan se..Såg på facebook att några vänner tjuvstartat också..

  • Adventsljusstakar i fönster såg jag flera stycken en dag i veckan när jag åkte bussen ned till centrum! Under min promenad idag såg jag endast julbelysningar utomhus. Det fanns det några stycken i villakvarteret jag vandrade förbi. Jag har faktiskt tänkt sätta upp mina stakar i mitten av veckan som kommer. De föregående åren har de kommit upp i mitten av december, helt beroende på att jag då kommit hem från Norge. I år blir det lugnare och mer njutbart… 😉

 6. Mycket folk på ICA kanske kan beror på ”seniorrabatt”. I vår ICA-butik har vi det måndag-onsdag, då får vi 5% på det vi handlar.
  Vi har redan fixat våra julklappar 🙂
  Vi betalade hundburen till äldste sonens nyköpta bil och drog av samma summa på yngste sonens skuld till oss.

  (ser att du brukar svara på inläggen du får i din blogg, så jag vill bara meddela att jag väldigt sällan går in på samma blogginlägg igen när jag väl varit där…)

  • Aha, måste kolla upp det… senior, ja, det är jag ju… Men har aldrig hört talas om, så frågan är om det har nått Jönköping!? Tack för tipset, i alla fall!

 7. Jag har inte köpt några julklappar men har börjat fundera. Försöker hålla det lite lagom. Roligast ärförstås att köpa till barnbarnet.

 8. den enda julklappen är ett spel att spela under julhelgen. Sonen avsade sig julklappar redan när han gick i sexan. Nu har resten av familjen följt hans exempel. Vi skänker pengarna till annat som läkare utan gränser och unhcr mf. Vi ger den summa vi annars hade köpt klappar för. Sedan vi började med det har julen fått ett helt annat lugn över sig.

  • Så klokt detta låter med ert julklappstänk. Å andra sidan så är inte vårt julklappsfirande speciellt ansträngande heller. Liten familj, få julklappar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: