Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Bombmannens testamente

Bombmannen

Bombmannen var ingen trevlig prick, däremot var boken bra skriven, understundom t.o.m så jag skrattade gott, men framförallt för att det är en bit nutidshistoria.

Bombmannen som hette Lars Tingström blev känd i samband med att åklagare Denckers villa sprängdes i luften en sommardag och krävde ett dödsoffer. Vi får följaTingströms liv från det att han var en medelsvensson, liten, tunn, såg ”kamreraktig” ut, ingen typisk brottsling, kvinnor och problem med skattemyndigheten blev hans fall kan man gott säga. Han levde familjeliv, arbetade, saknade kanske spänning i livet och det fann han genom en älskarinna. Det höll förstås inte i längden och efter skilsmässa från hustrun rullade karusellen igång. Så småningom hamnade han i fängelse och fick där nya kompisar som inte var nyttiga för honom. Han åkte ut och in i fängelse igen. Han figurerade i utkanten av utredningen av Palme-mordet bl.a. Jag vill inte avslöja allt för mycket av innehållet, boken är värd att läsas av många.

Intressant läsning om ett tragiskt liv. Bitterhet, samhällshat, fel affärsbekanta kantade hans liv efter skilsmässan. En tillbakablick på kaoset från tiden efter mordet på statsministern i vårt land, alla olika utredningsspår, Christer Pettersson som dömdes för mordet och som senare friades m.m, m.m. Det är den historiska tillbakablicken som gör att boken känns så läsvärd.

Boken heter alltså Bombmannens testamente och är skriven av advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelson.

Betyg: 5/5.

50/100 blogg100.mini

#blogg100, #Bombmannens testamente #Palmemordet #Lars Tingström

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: