Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

höna

Har du ett skafferi för två veckor? Ja matvaror alltså. Den frågan har jag sett några gånger i olika sammanhang senaste halvåret.

För egen del skulle jag överleva, men inte blir det några sötebrödsdagar… Middagsmat har jag för ungefär en vecka just nu, tror jag. Kaffe också, även om det inte är livsviktigt… Knäckebröd? Nej? Mjölk, fil, creme fraiche… det får jag kanske vara utan även i slutet av vecka ett. Potatis har jag inte hemma ens för en vecka, men desto mer ris och torkad pasta… torkad pasta används som reserv, jag köper nästan alltid färsk numer. Kryddor, där går det ingen nöd på mig, jag kan t.o.m dela med mig om behov uppstår hos grannarna… Lingon och blåbär har jag fortfarande i frysen, men utan fil så vadå?! Vet inte om de tillför så mycket… jo i allra största nödläge slinker förstås allt ned.

Har du mat hemma så det räcker för två veckor?

Varför ska vi fundera på detta över huvud taget just nu?

Önskar er alla ett gott månadsskifte! Håll lågan under kontroll ikväll! Apropå lågan så var det en väninna till mig idag som ställde frågan ”vad är det för fel på folk?” En berättigad fråga då en bod med massor med aktivitetssaker i en skola hade brunnit upp. En gympalärare hade satsat massor med energi under många år att få barnen att röra på sig mer och byggt upp ett lager med prylar som ska aktivera barn. Prylarna fanns inlåsta i en bod och den eldades upp härom natten, Ja, vem har nöje av att elda upp sådant som är till glädje för andra?

En skola i Jönköping vandaliserades under natten mellan torsdag och fredag så den var tvungen att hållas stängd igår. Trist, sorg, besvikelse och massor med pengar förstörda – till glädje för vem? Just nu verkar vandalerna rikta in sig på skolor. Tidigare var det lokaler som var avsedda som flyktingboende – varför elda upp en massa skattepengar? Helt galet, har de behov av att elda, tänd eld på en brasa – i kaminen eller öppen spis… 😉 Är det månne rikstäckande nätverk som samarbetar?

Jag instämmer med Kerstin – Vad är det för fel på folk egentligen?

61/100 blogg100.mini

#blogg100, #vandalism, #matförråd

Kommentarer till: "Skafferi för två veckor" (15)

 1. MAt för två veckor… jadå… fast den blir inte så bra om strömmen skulle försvinna.
  Skolinbrott… vi hade ett i Tranemo för ett par veckor sedan. Ipads och datorer som stals förstås. Från säker källa, IKT-samordnaren-så hörde Ipaden av sig till sin ”hemadress” från Bulgarien.
  Jättetråkigt att det är så…. men kanske det är så att det är ett symptom på världens ( europas) orättvisor.

 2. Klart att jag har! 😊
  Däremot skulle jag som bor i lägenhet få problem om elen försvann

 3. Nej, jag har inte tillräckligt med mat i mitt matförråd. Jag har andra lösningar om det skulle behövas.

  • Får hoppas vi inte ska behöva uppleva det…

   • Det kan ju behövas av några olika skäl, där alla är ganska osannolika. Jag tror att man i många fall kan få någon forma av föraning, tex om krig närmar sig så lär det starta men osäkerheter, en chans att bunkra upp. Om det händer av andra skäl, är det inte säkert att de händer i hela landet/hela Norden. Vi kan förflytta oss till mer säkra platser. Om något extremt omfattande inträffar så tror jag på medmänsklighet, att vi hjälps åt.

   • Jag tror din förhoppning är riktig. Så fort något riktigt tråkigt inträffat (tågkollision, stora vattenskador på hus o.dyl) så ställer folk upp för varandra. Skönt att vi är funtade så…

 4. Eftersom skafferiet fylldes i går så har jag mat i 14 dagar – förutom mjölken och yoghurt 🙂
  Vad det är för fel på folk kan en undra – galet är det – riktigt galet!

 5. Mat tror jag nog det finns i huset så vi skulle klara oss. Bara vi har vatten och el eller möjlighet att elda. FAst lite kärvt blir det nog. Undrar om det inte vore nyttigt testa en månad. Den där frågan är berättigad för någonstans har något gått väldigt snett. Hade vi svaret vore många problem lösta. Nu är det dags ta en liten tupplur innan det är första maj 2016.

 6. Hillevi sa:

  Frågan får igång fantasin, verkligen och särskilt ihopkopplad med strömlöshet. Då är det nog lättare att vara lantis, tror jag. Mat för två veckor har jag nog i form av torrvaror och konserver men jag har inget jätteförråd. En stor förpackning tändsticksaskar och faktiskt också tändstål, vedspis och ett gammalt utedass och brunnen ska det väl gå att hämta vatten ur med en hävert, kanske. I staden blir man säkert mer beroende av samarbete men oj vad det nog kommer att utlösa kriminalitet. Egentligen borde alla ha en ”repmånad” på i alla fall en vecka varje eller vartannat år, så att man inte står helt handfallen.

  I väntan på detta är det tydligen roligt att förstöra och vandalisera bara för att i alla fall.

  • Vad är tändstål för något?

   Jo, jag tror att landsbygden klarar sig bättre än stadsinvånarna, kanske… Förmodligen kommer insatser att riktas mot städerna i första hand då det är där flest människor bor och behoven kommer att vara störst…

 7. Hillevi sa:

  Jag har gått några överlevnadskurser men bra beskrivning här:

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Eldstål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: