Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Helgen

vatten

Helgen har varit intensiv. Kungen har fyllt 70, har inte skänkt honom så många tankar, men går inte att undvika om man läser eller lyssnar till media. Jag var inte bjuden och hade inte gått även om jag varit inbjuden… 😉

Första maj, förstamajtal både i små som som stora kommuner. Där har jag inte heller varit, varken för att delta eller för att lyssna/titta. Jag har haft fullt upp ändå.

Ikväll tänkte jag att jag skulle se någon film på Netflix. I morgon löper mitt abonnemang ut och jag tänker inte förnya det, har haft alldeles för litet nöje av det. Jag är en filmälskare, men då ska det vara filmer helt i mitt tycke.. Dokumentärer eller drama-grupperna brukar falla mig väl i smaken. Ikväll fann jag en film som är en dokumentär, har några år på nacken, men intressant ändå. Ja, intressant var den, bra skådespelare o.s.v. Trots det så avbröt jag tittandet!

Filmen heter ”The stoning of Soraya M” och finns på Netflix.

Soraya M lever i ett äktenskap där mannen inte är nöjd med henne. P.g.a missnöjet sprider han rykten om att hustrun är otrogen. Då de tillhör den grupp som ”lyder” under sharia-lagarna går det inte an att kvinnor inte uppför sig oanständigt, trots att bevisen är minst sagt tvivelaktiga och Sorya förnekar brottet hon anklagas för. Än mindre lyssnas kvinnor på, det är männens ord som gäller. Hon döms till döden i Allahs namn genom stening. Vedervärdigt, oanständigt och dessutom göra det i ”Guds namn”, det är helt enkelt en skam för världen. Dessutom stod hennes man som dragit igång ryktesspridningen, bara för att få det billigaste sättet att få igenom skilsmässa och slippa vanära gör det hela inte bättre, han stod där som åskådare. Maken kastade t.o.m de första stenarna då Sorayas pappa inte lyckades träffa henne!

Det här är något världen vet om, att straff utdelas i form av piskrapp, genom stening – med andra ord vedervärdiga straff. Det är första gången jag avbrutit att se klart en film som jag egentligen tycker har något att förmedla, men att titta på när hon stenas ihjäl det gör jag inte, det mår jag inte bra av. När ett par stenar träffat henne fick jag nog, stängde av. Trots det vill jag skriva om det pga av att det är något som pågår i världen än idag.

Ibland undrar jag vad vi har religioner till? Jo, jag vet, många finner stöd och tröst via en religion, men religioner ligger också bakom mycket elände. Religionskrig t.ex, stening som straffmetod nämns såväl i Koranen som i Bibeln. Idag är det endast islamska länder som använder sig av metoden som straffpåföljd! Jag misstänker att det måste vara det absolut värsta av alla dödsstraff man kan tänka sig, tortyr till döds. Jag behöver nog inte tillägga att jag är motståndare till dödsstraff över huvud taget.

Undrar hur länge det ska dröja innan stening, piskrapp o.dyl försvinner som straff över hela jordklotet? Det är helt enkelt inte anständigt något samhälle!

Dyster start på blogginlägg under månaden maj. Det kan bara bli bättre och bättre i bästa fall här i Miatankar!

62/100 blogg100.mini

#blogg100,

 

 

Kommentarer till: "Helgen" (5)

  1. Jag såg filmen när den gick på bio. Jag lämnade salongen vid samma punkt i handlingen som du. Jag kunde inte heller bara sitta och se på när hon dödades på detta grymma sätt. Ja, det är fruktansvärda handlingar som fortfarande utförs mot människor, hemskt!,

  2. Det försvinner väl kanske när västvärlden slutar med dödsstraff på det stora hela?

  3. Nä, jag hade inte gått på Calles kalas heller. Speciellt som det inte duger med vanliga finkläder…. Är så trött på allt kungafamiljsnack…. alla är vi väl bara människor. Speciellt upphöjda sådana, ska ha gjort något särskilt för att förtjäna att bli särskilt uppmärksamma.
    HAr ingen tradition av att gå första maj tåg. Mina föräldrar var ju centerpartister….. min mamma undrade vad det var för fel på mig, då jag hade ett sossemärke på kavajslaget…. Lite snävt i synsättet …. ; ) Filmen verkar bra. Kanske kommer på Cmore någon gång. Får ha koll. HA det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: