Jag skriver om mitt liv och en del funderingar som "huvudkontoret" levererar

Dåligt humör

syren 16 maj

Mellan hägg och syrén… ja, ni vet!

Varför är man på dåligt humör ibland, utan anledning?

I tonåren har man överseende, sedan kommer många år då vi kvinnor kan skylla på mensen, i 50-årsåldern slätas det över med klimakterihäxa, men nu som 65+, nu finns det inget som ursäktar mig. Som väl är så är det inte så ofta, men idag är en sådan dag. Kallt utanför fönstret också, så inget upplyftande att gå ut och dofta på blommorna… Tur jag lever som singel, ännu mer tur en sådan här dag… Jag behöver inte visa mig så mycket för någon annan, ingen annan behöver ha ont av mig.

Jag gav mig i alla fall iväg till banken. De kollade mitt betalkort och påstod att någon hade otillbörligt försökt handla via internet på mitt konto, därför hade kortet spärrats och att ett nytt redan hade sänts och var på väg till mig. Jag har litet svårt att tro på det, men det är bara att gilla läget, men inom mig var jag inte lika mild i tonen… Bankpersonalen dristade sig till och med att säga att jag borde vara tacksam… Grr… hon visste inte vilket humör jag är på idag, även om jag förstår vad hon menar. Är kortet redan på väg så kommer det nog i morgon eller senast onsdag.

Efter bankbesök fortsatte jag min promenad till biblioteket. Nu var det dags att lära mig att hitta där. Det var inte så enkelt, ingen karta uppsatt över innehållet på biblioteket, kantmarkering på hyllorna är inte på plats än. Men bibliotekspersonal är alltid vänliga och hjälpsamma. Nu när de nyss ”nyöppnat” igen var de väldigt efterfrågade… Vi var många som inte hittade. Nåja. Nu fick jag litet vägledning. Skönlitteratur och deckare som funnits på nedervåningen tidigare finns en våning upp. Böcker i ämnet historia finns också en våning upp, precis som de gjort tidigare. Hon rekommenderade att jag skulle be om hjälp när jag kom upp då det inte är lätt att finna det man söker utan kantmarkering på hyllorna eller annan skyltning vad de olika ämnena finns någonstans. Då jag kom upp var personalen upptagna och kö till dem. Jag letade mig fram litet.. fann ett par böcker, men sedan fick jag fråga mig fram. Nu har jag fyra böcker med mig hem + att biblioteket har beställt hem två nya böcker i ämnet historia jag läst om och vill läsa. Jag blir den första som får låna dem! Det känns som väldigt fin service och litet högtidligt! Litet glad blev jag av besöket där, trots allt.

Sedan blev det promenad hem också… I duggregn, kallt och blåsigt… Inget kul väder idag. Snackade en stund med sonen som är föräldraledig i telefonen, den snart fyraårige sonsonen sa att han inte ville att farmor skulle ringa! Han ville ha pappas uppmärksamhet! Barnbarnet går det förstås inte att bli sur på, mungiporna for upp litet även på en tjurig farmor!

Nu har jag fått skriva av mig, plus att jag har kaffe framför mig. Litet tända ljus på bordet. Jag mjuknar nog upp framåt kvällen… 🙂

77/100 blogg100.mini

#blogg100, #bibliotek

 

Kommentarer till: "Dåligt humör" (16)

 1. Haha. Ja , vi har våra dagar…..i alla åldrar. Kul att läsa var det iallafall. ..så nu har du roat någon som är ganska så tillfreds idag… Ha det gott!

 2. Låter som en utmärkt idé att tända ljus. Igår var jag på väg att tända en brasa men kröp ner under en filt istället för kallt är det så det räcker och blir över. Biblioteket låter som en stor kurra-gömma lek men ditt bankkort, sånt är obehagligt.
  De där dåliga dagarna man får emellanåt är inte roliga. Usch och varför måste vi alltid ha en ursäkt. Blää… nu hoppas vi på mer värme. När det gäller foto har du upptäckt moderskeppet. Där finns lite gratiskurser, råd mm Allt gott!

  • Gäller att göra det bästa av det tråkiga… Jag lär mig att hitta även i nya inredningen på bibblan. Ser man bara ett system i det hela, så brukar man snart lära sig finna till rätt hylla. Sedan finns ju personalen kvar, de är serviceinriktade och toppen, tycker jag.

   Moderskeppet, jodå, jag kollar där ibland.

 3. Å ja en dag med dåligt humör utan att helt tycka sig ha någon anledning det drabbar mig också – och jag låter surheten vara – tills …
  ja, du vet …
  Spännande med nytt bibliotek …

  • Ja inte så mycket att göra åt surheten. Det skulle i så fall vara fysisk aktivitet, det hjälper mot det mesta… utom mot trötthet… 🙂

   Nytt o nytt… totalrenoverat, ljust och fräscht i alla fall. Jättefint!

 4. Jag tror att vi alla har en ”låg dag” emellanåt. Om vi inte hade det, skulle vi förmodligen inte uppskatta våra goda dagar. Det sägs att universum eftersträvar balans. När man nått botten vänder humöret igen, det gäller bara att hålla ut!

  • Litet som Alfons Åbergs pappa säger… Om man inte hade tråkiga dagar ibland så visste man inte när man har roligt! 🙂

 5. Konstigt att banken inte meddelar då? Jag fick ett samtal från SEB där dom frågade om jag var i kambodja vilket jag förnekade eftersom jag var på väg på lunch på jobbet… så dom spärrade mitt kort eftersom flera kontaktuttag gjorts från Kambodja under dagen.

  • Ja nog tycker jag det här låter knepigt. Får jag bara ett nytt kort så är jag nöjd… 😉

   Jag skrev om att ha mat hemma för två veckor för någon vecka sedan. Det här blev litet av ett prov på det… Nu är det min A-fil slut… idag ska jag se om jag kan skramla ihop litet kontanter till p-avgift vid simhallen, om jag finner det så ska jag dit en runda idag. 😉 Man får planera på ett annat sätt!

   Schysst gjort av din bank att ringa och kolla!

 6. Du bjuder i alla fall mig på ett leende. Inatt har det varit en plus här och solen tittade in på morgonen, man får vara glad för det lilla 😄. Jag passar ett sjukt barnbarn idag och hon är just inne i Barbiedockornas värld och helt ärligt så är det inte mina favoriter. Men jag biter ihop och flätar, byter kläder och trär på högklackat i alla färger.

  Det är bara till att le även om man känner sig trumpen!

  Kramar 😉

  • Barbie kan jag också vara utan. Barnbarn nr 1 är inte alls intreserad. Återstår att barnbarn nr 2 vill ha sådant om några år… Risken finns med andra ord att även jag hamnar där…

   Jo, när man är bland folk får man skärpa till sig… 🙂

 7. Efter regn kommer solsken 😉 Hurtigt och kul att höra va när man har en surmulen dag?
  Skämt å sido så måste man ju vara både sur, ledsen, arg och bitter för att kunna njuta av de braiga dagarna, eller? 🙂

  • Så sant så… Men de sura dagarna är inte roliga. Tungt just då… Men vi är alla människor. 😉 Bara att hänga med, idag är en betydligt bättre dag… 🙂

 8. Ja, haha, det krävs mycket för att vara tacksam på befallning. Som kvinna går det att skylla på båda mens och klimakteriet men dessvärre hittar jag ofta inget samband alls till det urusla humöret.

  • I det läget var det svårt att få mig tacksam för spärrat konto!

   Mer allvarligt hade det förstås varit om det hänt när jag varit Norge eller på en utlandsresa. Hur hade jag löst problemet då, måntro? Kan svenska ambassaden vara behjälpliga då? Å andra sidan kostar det att ta sig dit, och jag brukar inte ta ut pengar förrän jag behöver dem… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: